Foto: LETA
Šobrīd Limbažu novada pašvaldībā un tās iestādēs konstatēti trīs Covid-19 saslimšanas gadījumi, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Viens gadījums konstatēts Limbažu novada pašvaldības administrācijā, viens Limbažu kultūras namā un viens Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolā.

Pašvaldības pārstāve Aija Kamala uzsvēra, ka šie saslimšanas gadījumi nav savstarpēji saistīti un visos gadījumos ir apzinātas kontaktpersonas, un tiek ievēroti drošības pasākumi.

Attiecībā uz saslimšanas gadījumu Limbažu novada pašvaldības administrācijā, Kamala informēja, ka tie darbinieki, kas bija kontaktā ar šo personu, atrodas karantīnā vai pašizolācijā un darba pienākumus veic attālināti.

"Šobrīd mūsu rīcībā nav informācijas, ka vēl kādam darbiniekam ir konstatēta saslimšana ar Covid-19," apgalvoja Kamala.

Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) portālam "Delfi" apstiprināja, ka Covid-19 saslimšana ir konstatēta Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolā, kur saslimis sporta pedagogs. Kā liecina SPKC rīcībā esošā sākotnējā informācija, sporta skolā noteiktas 18 kontaktpersonas.

Centra speciālisti ar šo gadījumu strādā no 5. novembra. Ir apzinātas kontaktpersonas un bērnu grupas, kurām noteikta izolācija. Veikta arī papildu testēšana, uzsvēra SPKC, piebilstot, ka epidemioloģiskā izmeklēšana vēl turpinās.

Pēdējā diennaktī veikts 7621 Covid-19 tests, reģistrēti 453 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir līdz šim lielākais vienā diennaktī apstiprinātais saslimušo skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!