Foto: LETA
Galvenais, ko šobrīd nepieciešams mainīt Limbažu novada domē, ir mikroklimats, uzskata jaunievēlētais pašvaldības priekšsēdētājs Didzis Zemmers (ZZS).

Cits būtisks jautājumu loks, pie kā tikšot strādāts, ir novada attīstība. "Jāstrādā pie lielajiem projektiem, jāstrīdas un jādiskutē ir par lielām lietām, nevis par sīkumiem, kas aizņem pārāk daudz laika un rada nevajadzīgas emocijas," teica Zemmers.

Viņš uzskata, ka ļoti svarīgi šobrīd ir veicināt uzņēmējdarbības atbalstu pašvaldībā, sniedzot atbalstu gan pašreizējiem uzņēmējiem, gan piesaistot jaunus investorus, kas būtu ar mieru ienākt pilsētā. Tiks virzīts arī pašvaldības baseina būvniecības projekts.

"Protams, ir daudz dažādu jautājumu par izglītības iestāžu attīstību saistībā ar, piemēram, mākslas skolas projekta īstenošanu, renovējot pašvaldības nopirktu ēku. Tuvākajā nākotnē tiks risināti ļoti daudzi šāda veida jautājumi," informēja Zemmers.

Šodien tika apstiprināta jaunā priekšsēdētāja pirmā vietniece - Ineta Zariņa (ZZS). Kā pavēstīja jaunais priekšsēdētājs, citas izmaiņas domes sastāvā tuvākajā laikā nav gaidāmas.

Savukārt no amata atstādinātais Māris Beļaunieks (V) vēl joprojām nav īsti sapratis iemeslus, kāpēc ticis atbrīvots. Viņš neuzskata, ka ir nosaukti pietiekami pamatoti iemesli šādai rīcībai.

"Ir skumīgi, ka mēs kāpjam uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem - vienam cilvēkam jau divreiz izdevies nomanipulēt ar deputātiem, lai iegūtu sev labvēlīgu rezultātu. Bet ir arī gaišā puse - es laikam būtu turpinājis dzīvot ar rozā brillēm, taču šī situācija parādīja to, kas ir kas. Brīnišķīgi. Jāpriecājas par to," ironizēja Beļaunieks. Viņš darbu pašvaldībā turpinās kā deputāts.

Jau ziņots, ka šodien Limbažu novada dome nolēma atbrīvot no amata Beļaunieku, viņa vietā ievēlot Zemmeru.

Mēra nomaiņu ierosinājuši četri no ZZS ievēlētie deputāti, kā arī divi no Vidzemes partijas un divi no Reformu partijas ievēlētie deputāti, pamatojot to ar komunikācijas problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!