Limbažu dome ilgākā laika posmā saņēmusi vairākus vietējo uzņēmēju un uzņēmēju apvienību protestus pret lietuviešu uzņēmuma "Vilnius Prekybas" lēto preču veikalu tīkla "T-Market" ienākšanu pilsētā, informēja Limbažu domes sabiedrisko attiecību speciāliste Agrita Vītola.
Dome jūnijā saņēmusi protestus no Latvijas kooperatīvo biedrību centrālās savienības "Turība", kā arī no piena pārstrādātāju apvienības "Pienene" un vairākiem desmitiem Limbažu tirgus pārdevēju.

Uzņēmēji, viņu vidū arī zemnieki, ir neapmierināti, jo uzskata, ka "lietuviešu agresīvā dempinga stratēģija ir vērsta uz Latvijas tirgus pārņemšanu un kontroles iegūšanu", sacīja Vītola.

"Turības" vēstulē pausts, ka šīs organizācijas pārstāvji, saskatot jebkādas nelikumības vai sajūtot faktu slēpšanu veikalu atļauju izsniegšanas procesā, aicinās iedzīvotājus izteikt neuzticību pašreizējam Limbažu domes sastāvam.

Vēstulēs domei attēlotas dažādas posta ainas, kas gaidāmas nākotnē, ja lietuviešiem izdosies pārņemt lauksaimniecības preču tirgu savās rokās. Apelēts pie domes deputātu sirdsapziņas, kā arī tiek pieprasīts, lai dome aptur jebkādu jaunu tirdzniecības vietu celtniecību pilsētā līdz ģenerālplāna izstrādāšanai.

Pēdējo prasību izteikusi Limbažu rajona uzņēmēju sabiedriskā organizācija "Avots", kuras valdes priekšsēdētājs ir SIA "Ratiko" īpašnieks. Viņš arī iznomājis veikala telpas "T-Market" ierīkošanai.

"Šādi uzņēmējs nonācis pretrunā ar viņa pārstāvēto organizāciju, kas kopumā ir pret ārvalstu lielveikaliem," sacīja Vītola. Dome gan nekādus pretpasākumus nevar veikt, jo telpas lietuvieši nomā, bet neveic nekādu rekonstrukciju vai būvniecību.

"Dome tālākos lēmumus pieņems, stingri balstoties uz Latvijas likumdošanā iekļautajām normām, kā arī raudzīsies, lai neciestu pilsētas iedzīvotāji," sacīja Vītola. 10.jūlijā domes Attīstības komitejā spriedīs par alkohola tirdzniecības licences piešķiršanu "T-Market" veikalam.

"T-Market" veikalu Nākotnes ielā pie Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas drīzumā atvērs arī Valmierā. BNS rīcībā ir neoficiāla informācija, ka veikala īpašniece, kas Valmierā iznomāja telpas lietuviešu veikala ierīkošanai, īsi pirms šī darījuma uzņēmēju sanāksmēs ļoti asi uzstājusies pret citu valstu tirgotāju ienākšanu pilsētā un brīdinājusi par to pašvaldības vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!