Saeimas Saimnieciskajā komisijā ir sagatavots noteikumu projekts par mobilo telefonu izmantošanu, kas nosaka limitus tālruņa izmantošanas izdevumiem.
Saskaņā ar projektu Saeimas prezidija locekļi varēs norunāt pa dienesta mobilo telefonu ne vairāk kā 150 latu mēnesī.

Pastāvīgo komisiju priekšsēdētājiem, Saeimas Kancelejas direktoram un viņa vietniekiem limitu paredzēts noteikt 100 latu apjomā, Saeimas struktūrvienību vadītājiem - 70 latu apjomā, bet tiem Saeimas darbiniekiem, kuri nodrošina ārvalstu pārstāvju vizītes Latvijā un Saeimas delegāciju vizītes uz ārvalstīm, limitu mēnesī paredzēts noteikt 50 latu apjomā.

Šo limitu summā neietilpst mobilo sakaru pakalpojumu apmaksa laikā, kad attiecīgā persona atradusies Saeimas prezidija apstiprinātā komandējumā ārvalstīs, paredzēts projektā.

Savukārt summas, kas pārsniedz noteiktos limitus, būs jāapmaksā Saeimas kasē. Ja tas netiks izdarīts, limitu pārsniegumu ieturēs no vainīgās personas darba algas.

Saimnieciskās komisijas deputāti savus priekšlikumus noteikumu projektam varēs iesniegt līdz janvāra beigām, un paredzēts, ka noteikumi stāsies spēkā 1. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!