Foto: LETA
Bijusī iekšlietu ministre, partijas "Vienotība" biedre Linda Abu Meri, kas patlaban vada Azerbaidžānas kompānijas "Benkons" filiāli Latvijā, strikti uzsver, ka politikā neatgriezīsies.

Abu Meri no 2009.gada līdz 2011.gadam bija iekšlietu ministre, strādājot izdevniecībā "Rīgas Viļņi" viņa apturēja savu darbību "Vienotībā". Taču jau 2012.gadā Abu Meri atjaunoja darbību partijā.

Vaicāta, vai ekspolitiķe pieļauj iespēju atgriezties aktīvajā politikā, Abu Meri uzsver: "Noteikti nē."

Viņa skaidroja, ka darbību "Vienotībā" apturējusi, jo sākusi strādāt izdevniecībā "Rīgas Viļņi". "Kad sāku strādāt "Benkons", darbību partijā atjaunoju, jo ar daudziem "Vienotības" politiķiem esmu strādājusi kopš 2002.gada. Gribēju izrādīt savu lojalitāti, bet ne tādēļ, lai atgrieztos politikā. Varbūt atgriezīšos politikā, kad man būs 70 gadu un būs garlaicīgi," atzina Abu Meri.

Aicināta skaidrot, cik vienota patiesībā ir "Vienotība", ņemot vērā, ka laiku pa laikam publiskajā telpā parādās informācija par partijas sašķeltību, Abu Meri norādīja, ka partijā esošie četri dažādie spēki nav saliedējušies, bet sanākuši kopā un mēģina viens otru apkarot.

"Kad radās "Vienotība", bija skaidrs, ka tas ir vienīgais veids, kā politikā pastāvēt. Tajā brīdī bija daudz cilvēku, kas teica, ka svītrojumi sarakstos ir nevis ārēji, bet iekšēji - viena partija pret citu. Tas nozīmē, ka saliedētība ir ārēja, jo iekšēji notiek domstarpības, kas īpaši labi bija redzams pašvaldību vēlēšanās Rīgas domes saraksta sastādīšanā - katrs mēģināja dabūt kaut ko labāku savai partijai utt.," skaidro bijusī politiķe.

Tāpat Abu Meri velta kritiskus vārdus no "Vienotības" saraksta Rīgas domē iekļuvušajai deputātei Sarmītei Ēlertei. "Es kā "Vienotības" biedre patlaban īsti nesaprotu, kas notiek ar Ēlerti kā Rīgas domes deputāti, kura vairs nav tik aktīva kā pirms vēlēšanām. Publiskajā telpā man nav ziņu, kas notiek ar Rīgas domes saraksta līderi. Tas pats attiecas uz Baibu Broku (VL-TB/LNNK), kura bija aktīva, bet tagad nav manāma. Ja cilvēki ir opozīcijā, viņi taču var stāstīt, ko dara," uzskata Abu Meri.

Neskatoties uz nesaskaņām "Vienotībā", bijusī iekšlietu ministre prognozē, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās "Vienotība" saņems pietiekami daudz procentu, lai iekļūtu parlamentā. Tāpat viņa pieļauj, ka pirms Saeimas vēlēšanām daži Reformu partijas (RP) biedri vēlēsies pievienoties "Vienotībai". "Skaidrs, ka vieni paši RP vēlēšanās nespēs startēt," uzskata Abu Meri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!