Foto: AFI

Biedrības "Dzimtā valoda" līderis Vladimirs Lindermans internetā ievietojis video uzrunu, kurā aicina latviešus nepiedalīties krusta karā pret krievu valodu.

Nepilnas trīs minūtes garais klips otrdien ievietots interneta vietnē "YouTube".

Uzrunā Lindermans saka: "Uzklausiet mani – cilvēku, kas bija kopā ar jums barikādēs. Manu uzskati nav mainījušies. Esmu stāvējis par taisnīgumu pirms divdesmit gadiem un stāvu arī šodien. Valdošie politiķi aicina uz krusta karu pret krievu valodu. Ar putām uz lūpām viņi cenšas pārliecināt latviešus, ka tā esot svēta cīņa par Latviju. Viņi melo! Tā ir cīņa par viņu privilēģijām. Mans padoms – nepiedalieties krusta karā pret jūsu krievu kaimiņiem. Nekas labs tur neiznāks."

Klipā viņš arī pauž, ka Latvijas krievi ir gatavi strādāt Latvijas labā, bet tikai ar vienādām tiesībām, nevis kā otrās šķiras cilvēki.

"Mēs neesam šeit nedz nejauši viesi, nedz ārzemnieki, nedz okupanti. Mēs esam tādi paši saimnieki šajā zemē kā latvieši. Tā ir mūsu akcijas "Par dzimto valodu" galvenā ideja un mērķis. No šā mērķa mēs neatteiksimies un neatkāpsimies, lai kādi būtu referenduma rezultāti," uzrunā norāda Lindermans.

Jau vēstīts, ka 18.februārī notiks referendums par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai piešķirt valsts valodas statusu. Lai grozījumi stātos spēkā, par tiem jānobalso vismaz 771 350 pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!