Foto: F64
Bijušajam Dailes teātra valdes priekšsēdētājam Aivaram Līnim atcelts aizliegums apmeklēt teātri un kontaktēties ar konkrētām personām, taču viņš nedrīkst pildīt teātra valdes locekļa pienākumus. Savukārt Nacionālā teātra direktoram Ojāram Rubenim Kultūras ministrija izteikusi rājienu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvis Andris Vitenburgs portālam "Delfi" norādīja, ka iepriekš piemērotie aizliegumi Līnim atcelti, mainoties drošības līdzekļa piemērošanas pamatam, taču noteikts aizliegums pildīt teātra valdes locekļa pienākumus.

Savukārt Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule portālam "Delfi" apliecināja, ka ministrija ir pabeigusi pret Rubeni ierosināto disciplinārlietu un izteikusi amatpersonai rājienu.

Disciplinārlietas izmeklēšanā konstatēts, ka, vienlaicīgi pildot valdes locekļa amata pienākumus un uzņēmuma līgumu bez attiecīgas atļaujas saņemšanas, Rubenis pārkāpis Publisko iepirkumu likumu un nav ievērojis ierobežojumus amatu savienošanai.

"Izvērtējot piemērojamo disciplinārsodu, ņemts vērā pārkāpumu raksturs, kā arī apstāklis, ka Rubenis atmaksājis atlīdzību, kas tika saņemta, pamatojoties uz noslēgto līgumu ar Dailes teātri," portālam "Delfi skaidroja Vizule.

Abu teātru direktori nonāca KNAB redzeslokā par to, ka viens otram maksāja 2000 latus par savstarpējām konsultācijām. Turklāt Līni tur aizdomās arī par 21 000 latu izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem laikā, kad viņš bija Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā administratīvais asistents. Novembra sākumā Līni atcēla no Dailes teātra valdes priekšsēdētāja amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!