Foto: LETA

Ceturtdien, 15. septembrī, Saeimas vairākums neatbalstīja opozīcijas deputātu rosinājumu izteikt neuzticību satiksmes ministram Tālim Linkaitam (K), tādējādi ministrs saglabā amatu.

Satiksmes ministra demisiju atbalstīja 28 deputāti, pret balsoja 51, bet atturējās divi.

Linkaita demisiju pieprasīja deputāti Uldis Augulis (ZZS), Armands Krauze (ZZS), Jānis Vucāns (ZZS), Gundars Daudze (ZZS), Janīna Jalinska (ZZS), Viktors Valainis, Ramona Petraviča, Karina Sprūde, Jānis Dūklavs (ZZS) un Romāns Naudiņš.

Iepriekš paziņojumā medijiem "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) Linkaita demisijas pieprasījumu pamatoja ar faktu, ka ministrs nav spējis nodrošināt efektīvu un iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklos.

Deputāts Viktors Valainis sacīja, ka no virknes pašvaldību saņemti signāli par iedzīvotāju neapmierinātību saistībā ar sabiedriskā transporta pieejamību.

"Nav pieļaujams, ka reģionu iedzīvotājiem ir apgrūtinātas vai liegtas pārvietošanās iespējas. Ministram ir jāuzņemas atbildība par to, ka cilvēki nevar nokļūt pie ārsta, uz veikalu vai saņemt nepieciešamos pakalpojumus pašvaldībā," pauda Valainis.

Saeimas debatēs deputāts Krišjānis Feldmans (K) pauda pārsteigumu, kāpēc [Aivara ]Lemberga partija ierosina Linkaita demisiju", ja vien tas nav saistīts ar to ka Satiksmes ministrija pirmo reizi nav bijis "pasūtījuma galds".

"Protams, ka Lemberga partijai ir šoks: "Ko mēs vēl varētu tādu nelietīgi izstrādāt? Nu, protams, ka mēs varētu pieprasīt labi strādājoša ministra demisiju divas nedēļas pirms vēlēšanām!" Sacīts, darīts!" ironizēja Feldmans, piebilstot, ka ZZS pieprasa Linkaita demisiju, jo "kaut kas nav noticis vecajās ieražās, vecajām ieražām atbilstoši".

Savukārt Linkaits uzrunā Saeimai sacīja, ka, uzklausot pārmetumus par viņa darbu, ministrs jūtas vainīgs par to, ka pārstāv Satiksmes ministriju un satiksmes nozares intereses, prasa papildu finansējumu, par to, ka viņš ceļas un guļas par satiksmes nozares interesēm.

Ministrs izmantoja iespēju, lai informētu deputātus par paveikto, tostarp, ka pēdējos gados ceļu saimniecībā sakārtoti vairāk nekā 3000 kilometru ceļu, sabiedriskā transporta pārvadājuma sistēma ir uzbūvēta uz vilcienu pārvadājumiem, kā arī lielajās pilsētās sākuši kursēt jaunie tramvaji un autobusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!