Foto: LETA

Šonedēļ Rīgas domē sākts padziļināts audits par mērķdotāciju izlietojumu autoceļiem, raidījumā “Rīta Panorāma” atklāja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Mēs mēģinām saprast, vai tur viss tiek izlietots atbilstoši," sacīja ministrs. Šoreiz auditā būs iesaistīta lielāka komanda, nekā parasti tiek sūtīta uz pašvaldībām, lai rezultātu būtu iespējams iegūt ātrāk.

Viņš arī norādīja, ka Rīgā ir daudz projektu, kas tiek iesākti, bet netiek novesti līdz galam. "Braucot pa Rīgas ielām, tur jau sen apokalipse ir iestājusies," pauda Linkaits.

Jau vēstīts, ka līdz ar valdības lēmumu pārdalīt vairākus miljonus no Rīgas domei rezervētā Eiropas Savienības (ES) finansējuma uz valsts budžetu, pēc Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcijas deputātu paustā, ir apdraudēta Austrumu maģistrāles izbūve.

Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks vērsa uzmanību, ka valdība par labu Satiksmes ministrijai (SM) vilcienu iegādei plāno pārdalīt vismaz 30,5 miljonus eiro no ES fondu finansējuma, kas bija paredzēts Austrumu maģistrāles un Torņakalna multimodālā centra izbūvei. Viņš arī žurnālistiem norādīja, ka šo objektu izbūve ir nepieciešama veiksmīgai dzelzceļa "Rail Baltica" līnijas ieviešanai, un līdz šim visi Rīgas domes plāni esot bijuši pielāgoti valsts plāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!