Foto: LETA

Rīgas pilsētas pašvaldību un domes amatpersonas var saukt pie atbildības par Deglava tilta neuzturēšanu un pasākumu neveikšanu tilta uzturēšanai labā kvalitātē, pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Viņš uzsvēra, ka autoceļa un tilta īpašnieka atbildība ir uzturēt savu īpašumu labā kvalitātē, neapdraudot ceļu satiksmes drošību un dzīvību. Par tilta stāvokli ir atbildīgas amatpersonas, kas savlaicīgi neveica inženierbūvju uzturēšanas pienākumus vai pasākumus, lai savlaicīgi aizliegtu vai ierobežotu satiksmi pa šādiem tiltiem.

"Viņiem ir disciplinārā atbildība - pašvaldību un amatpersonas var saukt pie atbildības gan par tilta neuzturēšanu, gan pasākumu neveikšanu tā uzturēšanai," pauda Linkaits.

Ministrs norādīja, ka satiksme uz Deglava tilta tiks ierobežota, tāpēc Rīgas pašvaldība ir atbildīga par satiksmes nodrošināšanu, īpaši, ņemot vērā, ka pašreiz tiek remontēts arī Brasas tilts un Krasta iela. "Pašvaldības atbildība ir, lai satiksme tiktu nodrošināta atbilstoši prasībām," teica Linkaits.

Kā ziņots, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) izdevis rīkojumu par visu formalitāšu kārtošanu, lai Deglava tilts ceturtdien, 25.aprīlī, tiktu slēgts satiksmei.

Ģirģens sagaida, ka Rīgas domes atbildīgās amatpersonas līdz ceturtdienai izstrādās plānu satiksmes novirzīšanai prom no Augusta Deglava ielas pārvada.

Ministrs otrdien žurnālistiem norādīja, ka gadījumā, ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Viņš skaidroja, ka Valsts policijai, slēdzot satiksmi, transporta plūsma tiks novirzīta, mēģinot novērst haosu. Tomēr satiksmes regulēšana ir Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Emīla Jakrina un viņa padoto atbildība, pauda ministrs.

Viņš sagaida, ka tiks izplānota tāda satiksmes plūsma, kas nodrošinās maksimāli ērtu pārvietošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!