Jūnija vidū netālu no savas darba vietas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Ludzas rajona nodaļā nogalinātā VID direktora Vjačeslava Liscova ģimene no VID un Finansu ministrijas (FM) saņēmusi naudas līdzekļus - vairāk nekā Ls 54 000.
Kā informēja VID Komunikāciju daļas vadītāja Dita Kļaviņa, Liscova ģimenei pēc traģiskā negadījuma izmaksāta kompensācija 24 mēnešalgu apmērā - Ls 7 125, segti ar bērēm un ārstēšanu saistītie izdevumi Ls 4 447 apmērā un VID sekmējis arī apdrošināšanas atlīdzības izmaksas Liscova ģimenei Ls 7 152 apmērā.

Kļaviņa pastāstīja, ka no līdzekļiem, kas VID budžetā bijuši atvēlēti darbinieku materiālai stimulēšanai un prēmiju izmaksām, Liscova ģimenei izmaksāti Ls 17 848, un šādu pašu summu no saviem līdzekļiem kā kompensāciju izmaksājusi FM.

Kļaviņa uzsvēra, ka VID ar šo traģisko notikumu būs saistīts tik ilgi, kamēr tiks atklātas un sodītas personas, kuras Liscovu nogalinājušas. Turklāt šis jūnija notikums vēl vismaz tuvākos desmit gadus netiks izdzēsts gan VID darbinieku, gan Liscova tuvinieku atmiņas. Kļaviņa norādīja, ka ar naudas kompensāciju izmaksu nekādā gadījumā VID atbildība Liscova ģimenes priekšā nebeidzas.

Savukārt Ludzas pilsētas dome 20.jūlijā īpaši šim nolūkam atvērtajā kontā uzsāka ziedojumu vākšanu divām piemiņas plāksnēm, lai tās uzstādītu gan vietā, kur Liscovs tika noslepkavots, gan VID Ludzas nodaļā. Pagājušās nedēļas nogalē kontā bijuši ieskaitīti vairāk nekā 45 lati, taču tiek lēsts, ka kopējā ziedojumu summa būs lielāka, jo interesi par iespējām ziedot izrādījušas vēl vairākas privātpersonas un biznesa augstskola "Turība". Ziedojumu konts būs atvērts vēl arī visu augustu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!