Foto: LETA

Latvijas Izglītības vadītāju asociācija (LIVA) konceptuāli atbalsta likuma grozījumus, kuros paredzēta skolu darbinieku obligāta vakcinācija pret Covid-19, pēc skolu direktoru un izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) tikšanās atzina LIVA valdes priekšsēdētājs Rūdolfs Kalvāns.

Lai arī LIVA iepriekš pauda viedokli, ka obligātā vakcinācija skolu darbiniekiem būtu vēl jāpārdomā un jāizrunā, tomēr, pēc diskusijām ar Muižnieci, asociācija bija vienisprātis ar ministri, ka likuma grozījumi par vakcināciju pret Covid-19 ir nepieciešami, lai veidotu labāku pūļa imunitāti un pasargātu skolotājus, skolēnus. "Mēs esam vienoti par vakcinēšanos pret Covid-19," sacīja Kalvāns.

Tāpat tikšanās laikā skolu direktori ar ministri pārrunāja pedagogu darba algas jautājumu. Jau iepriekš LIVA pauda, ka nākamajā gadā skolotājiem pēc vecā darba samaksas modeļa būtu jāceļ alga līdz 900 eiro par slodzi, jo nav pārliecības, ka uz nākamā gada septembri būs politiskā griba realizēt jaunizveidoto skolotāju atalgojuma modeli. Pēc diskusijām Muižniece pauda atbalstu LIVA biedriem, piebilstot, ka šāds variants valdībā tiks virzīts, ja neizdosies uzlabot jauno pedagogu darba modeli.

Diskusijas laikā skolu direktori aktualizēja arī centralizēto eksāmenu minimālo slieksni, kas patlaban ir 5%. Skolu direktori rosināja, ka šis slieksnis būtu jāceļ no nākamā gada, bet ministre konkrētus solījumus nedeva, taču apliecināja, ka pieņēmusi zināšanai.

Pēc Kalvāna stāstītā, tikšanās ar ministri bija konstruktīva un diskusijas formātā bez prezentācijām. Ministre sniedza atbildes vairākiem skolu direktoriem gan par aktuālajiem tematiem, gan par konkrētu skolu interesēm. Uz tikšanos bija ieradušies apmēram 50 skolu direktori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!