Foto: AFI

Pirmdien pulksten 14.52 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Līvānu novada Sutru pagastu, kur no graudu kaltes bija redzamas liesmas, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg graudu kalte.

Lai gan ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš un ēkas konstrukcijas, mazāk nekā divu stundu laikā ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās liesmas ierobežot un ugunsgrēku lokalizēt.

Pulksten 22.20 ugunsgrēks tika likvidēts un kopējā degšanas platība bija 350 kvadrātmetri.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, koka dobums, ārdurvis, meža zemsedze, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, trīs garāžas, divas dārza mājas, dzīvojamā māja.

Pulksten 19.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jēkabpils novada Ābeļu pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā un jau vairākas stundas nevarēja atrast izeju. Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālus un uzturot sakarus ar cilvēku pa telefonu, viņam tika norādīts pareizais virziens izejai no meža un stundas laikā cilvēks tika atrasts.

VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties mežā, neaizmirst par drošību.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem un septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!