Foto: LETA

Trešdien Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli pārrunās nākamā mācību gada prioritātes un iespējas veiksmīgi īstenot iepriekš ministra un arodbiedrības parakstīto sadarbības memorandu.

Arodbiedrības padome ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadības pārstāvjiem pārrunās aktualitātes un prioritātes 2012./2013.mācību gadā, pušu turpmākos soļus sekmīgai IZM un pedagogu arodbiedrību kopīgā Sadarbības memoranda izpildei.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt arī nozarei nepieciešamā finansējuma pieprasījumu 2013.gada valsts budžetā un citus izglītības, zinātnes darbiniekiem aktuālus jautājumus.

Marta beigās trīs lielākās pedagogu organizācijas - LIZDA, Latvijas Izglītības vadītāju asociācija un Latvijas pedagogu dome - valdībai pieprasīja no šā gada 1.septembra par 10% palielināt pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes, atbilstoši par 10% palielinot arī valsts budžeta mērķdotācijas pašvaldībām. Savukārt ar 2013.gada 1.janvāri arodbiedrības aicināja palielināt finansējumu pedagogu, tostarp akadēmiskā personāla un zinātnisko institūciju darbinieku, darba samaksai vēl par 10%.

Pēc vairākām sarunām ar IZM jūlija sākumā tika parakstīts Sadarbības memorands, kas paredz no šī gada 1.septembra paaugstināt pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes par 10%, kā arī piemaksāt 8% un 12% tiem pedagogiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projektā ir ieguvuši 4. un 5.profesionālās darbības kvalitātes pakāpi. Augustā valdība apstiprināja atbilstošos normatīvo aktu grozījumus pedagogu darba samaksas paaugstināšanai no šā gada 1.septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!