Foto: LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pēc juridiskā biroja "Sorainen" atzinuma saņemšanas, kurā norādīts uz vairākām nepilnībām Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidācijas procesa projektā, lūdz apturēt augstskolas likvidāciju.

Kā portālam "Delfi" skaidroja LIZDA pārstāvis Juris Aksels Cīrulis, juridiskā biroja atzinumā ir norādīts uz vairākām nepilnībām sagatavotajā rīkojumā, kā arī izvērtētas vairākas problēmsituācijas, kas varētu rasties, izpildot rīkojumu tā esošajā redakcijā.

Pamatojoties uz saņemto informāciju, LIZDA lūdz apturēt rīkojuma par RPIVA likvidāciju projekta tālāku virzību Ministru kabinetā (MK).

Arodbiedrība ir nosūtījusi juridiskā biroja "Sorainen" sagatavoto atzinumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), nozares politikas veidotājiem un iesaistītajām pusēm.

LIZDA uzskata, ka ir nepieciešamas reformas augstākajā izglītībā, taču neatbalsta šādi virzītu RPIVA likvidāciju, skaidro Cīrulis. Viņš atgādina, ka LIZDA jau janvāra sākumā norādīja, ka RPIVA likvidācijas process neatbilst tiesiskajam regulējumam.

Par RPIVA likvidāciju valdība lems otrdien, 21. martā. To pavadīs RPIVA studentu, darbinieku un atbalstītāju protesta pikets.

Kā portālam "Delfi" norādīja RPIVA pārstāvji, pikets "Dzīvā ķēde" pie MK būs kā noslēguma posms RPIVA Studentu parlamenta rosinātai, nedēļu garajai protesta akcijai "Dzīvā ķēde", kur pret akadēmijas likvidēšanu apvienojās studenti, mācībspēki, atbalstītāji, apliecinot, ka ir vienoti ne tikai par savu akadēmiju, bet iestājas par tiesisku un demokrātisku Latviju.

Rīkojuma projekts, ko MK skatīs otrdien, paredz ar 7. septembri likvidēt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) padotībā esošo RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU).

Kā iepriekš skaidroja IZM, pēc RPIVA pievienošanas LU visiem RPIVA studējošajiem tiks nodrošināta studiju procesa nepārtrauktība, kā arī nemainīgi studiju finansēšanas nosacījumi visu studiju laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!