Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Saeimas frakcija trešdien nolēma sagatavot ekonomikas ministra Aigara Kalvīša vai premjera Andra Bērziņa demisijas pieprasījumu par neapmierinošu valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" (LK) privatizācijas gaitas vadīšanu.
Par to BNS un laikrakstu "Diena" informēja sociāldemokrātu Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Egils Baldzēns.

"Kuģniecības privatizācija ir nonākusi strupceļā un tā varētu tikt privatizēta par 70 miljoniem latu vienam no pašreizējiem pretendentiem. Bet reālā kuģniecības cena varētu būt 200 miljoni latu," sacīja Baldzēns.

Baldzēns arī pauda, ka sociāldemokrāti līdz piektdienai sagatavos demisijas pieprasījumu Kalvītim vai Bērziņam, jo "kādam ir jāuzņemas politiskā atbildība par notiekošo". Viņš esot pārliecināts, ka balsojumā par demisiju "godavīri atradīsies arī valdības partiju vidū".

Savukārt partijas priekšsēdētājs Juris Bojārs sacīja, ka tieši atbildīgs par procesu esot ekonomikas ministrs, bet politiskā atbildība jāuzņemas arī premjeram.

Jau vēstīts, ka valdība ir apstiprinājusi LK akciju kontrolpaketes pārdošanas minimālo cenu, kas, pēc neoficiālas informācijas, ir 70 miljoni latu. Tāpat ir apstiprinātas divas kompānijas, kuras varēs piedalīties kuģniecības akciju izsolē. Arī to nosaukumi netiek atklāti.

Ja privatizācija noritēs kā iecerēts, tad 11.maijā notiks kuģniecības 68% akciju izsole stratēģiskajam investoram. Tomēr tiek paustas bažas, ka noteiktā minimālā pārdošanas cena ir pārāk augsta un investori uzņēmumu nevēlēsies iegādāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!