Foto: LETA
Politiskā partija "Latvijas Krievu savienība" (LKS) arī šogad dalīs Georga lentītes, informēja LKS.

Arī iepriekšējos gados minētās partijas pārstāvji pirms 9.maija dalīja šīs lentītes. Rīgā tās varot saņemt partijas birojā, Rūpniecības ielā 9, darba dienās no plkst.11 līdz 19. Tāpat tās dalīšot arī Daugavpilī, Vienības ielā 17, paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž partijas pārstāvji.

LKS nav pārstāvēta Saeimā. "Latvijas faktu" veiktā aptauja liecina, ka par šo politisko spēku janvārī bija gatavi balsot 0,4% vēlētāju, bet februārī un martā - 0,7%.

Kā ziņots, mūsdienās pirmo reizi melni oranžā Georga lente parādījās Krievijas pilsētu ielās 2005. gada pavasarī, kad, svinot 60 gadu jubileju kopš uzvaras Otrajā pasaules karā, tika sarīkota īpaša akcija "Georga lente".

Pērn maijā vairāki deputāti aktualizēja jautājumu par iespēju aizliegt publiskos pasākumos izmantot Georga lentītes. Attiecīgus likumprojektus Saeimā iesniedza nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāti, kā arī Veiko Spolītis (V). Tomēr Saeima šo ieceri nevērtēja, jo tika atsaukts deputāta paraksts par likumprojektiem.

Spolītis iepriekš arī rosināja likumā noteikt naudas sodu par Georga lentītes demonstrēšanu vairāku publisku pasākumu laikā, kā arī par tāda transportlīdzekļa vadīšanu, kas ārēji redzamā vietā aprīkots ar Georga lentīti. Taču vēlāk viņš šos priekšlikumus atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!