Lai novērstu nepatīkamus starpgadījumus un nekļūtu par negodīgu darba devēju upuriem Labklājības ministrijas (LM) speciālisti aicina potenciālos darba meklētājus pirms došanās darbā uz ārzemēm rūpīgi iepazīties ar darba un sadzīves apstākļiem attiecīgajā valstī, portālu "Delfi" informēja LM , sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Kupče.
"Šobrīd daudzi cilvēki, kas brauc strādāt uz ārzemēm, redz tikai lielo algu, bet nezina, kurp īsti dodas un kas viņus sagaida. Viņiem nav izpratnes par reālajām dzīves izmaksām un sadzīves apstākļiem, un rezultātā viņi arī nopelna mazāk, nekā cerēts," uzskata ministrijas eksperti.

Speciālisti atgādina, ka Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) jau kopš 2004.gada 1.maija ir pievienojusies "Eures" tīklam, kurā iespējams iegūt informāciju par darba iespējām, kā arī darba un sadzīves apstākļiem izvēlētajā valstī.

Lai nerastos pārpratumi, nesaprašanās un problēmas, speciālisti atgādina, ka dodoties uz citu valsti, ir svarīgi zināt arī attiecīgās valsts valodu. "Būtiski ir informēt draugus un ģimeni par savu nodomu, atstāt viņiem precīzu uzturēšanās vietas adresi un informāciju par nākamo darba devēju, kā arī jaunāko fotogrāfiju un pases kopiju," teikts LM paziņojumā.

Kupče atgādina, ka "Eures" ir Eiropas Savienības dalībvalstu, Norvēģijas, Islandes un Šveices nodarbinātības dienestu vienots tīkls, kurā pieejama informācija par darba iespējām šajās valstīs. Lai iegūtu nepieciešamo informāciju var izmantot NVA interneta mājas lapu vai arī "Eures" tīklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!