Foto: F64
Būtiskākais priekšnosacījums bēgļu integrācijai darba tirgū ir latviešu valoda, uzskata Labklājības ministrijā (LM), kas ir pārstāvēta darba grupā, kas gatavojas 250 bēgļu uzņemšanai no Āfrikas.

Ministrijā sacīja, ka nodarbinātības iespējas atkarīgas no cilvēka līdzšinējās pieredzes un izglītības, kā arī ieinteresētības apgūt valodu un pilnvērtīgi iesaistīties sabiedrībā. Būtiski būs tulku pakalpojumi integrācijas sākumposmā, uzskata ministrijā.

"Būtiskākais priekšnosacījums veiksmīgai integrācijai darba tirgū ir latviešu valodas zināšanas. Personām nepieciešams palīdzēt integrēties un sniegt atbalstu tādā veidā, lai tie dotu pienesumu tautsaimniecībai pēc iespējas ātrāk," stāstīja ministrijas pārstāve Iveta Kancena.

Gatavojoties bēgļu uzņemšanai, LM uzmanības lokā ir valodas apguve, veselības aprūpe, mājoklis, izglītība, ieskaitot pirmsskolas un nodarbinātība.

Jau ziņots, ka koalīcija nākamnedēļ skatīs likumdošanas priekšlikumus saistībā ar bēgļu pārvietošanu. Darba grupā iesaistīta Iekšlietu, Kultūras, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Veselības un Vides un reģionālās attīstības ministrijas, paredzot iespēju pieaicināt ekspertus no citām ministrijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!