Foto: LETA

Labklājības ministrija (LM) prognozē, ka līdz šī gada beigām, tāpat kā citus gadus, trūcīgo skaits un izdevumi sociālajai palīdzībai pieaugs.

LM pārstāve Viktorija Buraka norādījusi, ka trūcīgo skaita pieaugums gan nebūs liels, jo šogad nav veiktas būtiskas izmaiņas tiesību aktos, lai palielinātu atbalstu zemu ienākumu mājsaimniecībām.

LM datus par trūcīgo cilvēku skaitu valstī gan analizēs gada griezumā. Tendence samazināties ir gan iedzīvotāju skaitam, gan trūcīgo skaitam visa gada garumā, piebilda Buraka.

Viņa atgādināja, ka LM ir izveidota darba grupa, lai izstrādātu "Plāna minimālā ienākuma līmeņa ieviešanai" projektu.

Šīs darba grupas sastāvā izveidota apakšgrupa "Sociālā palīdzība", kuras uzdevums ir veikt sociālās drošības sistēmas regulējuma analīzi, izvērtējot tās efektivitāti un lietderību nabadzības un ienākumu nevienlīdzības kontekstā, noteikt sociālās palīdzības sasaisti ar minimālā ienākuma līmeni, identificēt nepieciešamos grozījumus sociālo palīdzību regulējošos tiesību aktos minimālā ienākumu

līmeņa ieviešanai un aprēķināt nepieciešamo finansējumu sociālajai palīdzībai.

Plāns Ministru kabinetam jāiesniedz līdz nākamā gada 1.aprīlim.

Jau ziņots, ka valstī apstājusies reģistrēto trūcīgo cilvēku skaita sarukšana un septembrī, tāpat kā augustā, šis rādītājs bija 2,65%.

Septembrī valstī bija reģistrētas 52 413 trūcīgas personas, kas ir par 27 cilvēkiem mazāk nekā augustā.

Kā liecina Centrālās statistiskas pārvaldes dati, pēc kuriem LM veic aprēķinus, septembrī, salīdzinot ar augustu, valstī dzīvojošo iedzīvotāju skaits samazinājies par 1200 cilvēkiem. Septembrī valstī dzīvojuši 1 977 100 cilvēki, bet augustā - 1 978 300.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!