Foto: stock.xchng

Saistībā ar gadījumu, kad tikai pēc radinieku uzstājības Jelgavas slimnīcā no sociālās aprūpes iestādes "Vispārējā tipa pansionāts "Derpele"" nogādāta stipri savārgusi sirmgalve, Labklājības ministrija (LM) tuvākajā laikā pansionātā veiks pārbaudi, pastāstīja LM pārstāve Marika Kupče.

Viņa norādīja, ka LM janvāra sākumā veiks pārbaudi pansionātā "Derpele" par sniegtā pakalpojuma kvalitāti un atbilstību normatīvajiem aktiem, tostarp tiks vērtēts, vai konkrētajai klientei tikusi nodrošināta atbilstoša aprūpe.

Viņa piebilda, ka par iespējamām nepilnībām veselības aprūpes nodrošināšanā atbilstoši kompetencei informācija ir nosūtīta izvērtēšanai Veselības inspekcijai.

Kā ziņots, par minēto gadījumu 26.decembrī vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Tika ziņots, ka slimnīcā sievietei noteikta diagnoze smags plaušu karsonis, kamēr pansionāta pārstāvji apgalvo, ka nekādu šādas slimības pazīmju sievietei nav bijis - vien 37,2 grādu temperatūra, pie kādas ātro palīdzību nesaucot.

Jelgavas slimnīcas ārste Natālija Varoņina raidījumam atzina, ka sieviete uz slimnīcu atvesta novārgusi, ar izgulējumiem un plaušu karsoni. Papildus viņai jau iepriekš diagnosticētas hroniskas sirds slimības un garīgas problēmas, kā arī aklums.

Sievietes radinieki uzskata, ka sirmgalves stāvoklis pasliktinājies pansionāta darbinieku nevērības dēļ.

Sirmgalve pansionātā ievietota pirms gada, kad viņas meita devusies peļņā uz ārzemēm. Pansionāta pārstāve Tija Lauciņa raidījumam sacīja, ka nav bijis nekāda iemesla, lai sauktu ātro palīdzību. Viņa un citi centra pārstāvji domā, ka sievietei veselības problēmas sākušās, kad meita, ierodoties māti apciemot, "pārbarojusi viņu ar atvestajām lietām, piemēram, banāniem un jogurtu".

Lauciņa arī informēja, ka sieviete pēc tam ilgstoši vēmusi. Tomēr arī tas nav bijis iemesls ātrās palīdzības saukšanai. Tad vizītē pie sievietes ieradies ģimenes ārsts.

"Mēs nejūtamies vainīgi," sacīja Lauciņa, piebilstot, ka diez vai pansionāts būs gatavs sievieti uzņemt atpakaļ. "Lai tur Rīgas pansionātā," viņa izteicās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!