Foto: LETA

Labklājības ministrija (LM) valdībā iesniegs ziņojumu par iespējamajiem scenārijiem saistībā ar Krievijas pensiju saņemšanu Latvijā, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" skaidroja labklājības ministrs Gatis Eglītis (K).

Viņš skaidroja, ka pensiju saņēmēji no Ukrainas, noformējot attiecīgos dokumentus, varēs turpināt saņemt pensijas arī Latvijā. Īstermiņā Latvijai būtu jāsedz šīs izmaksas.

Savukārt Krievijas pensiju saņemšana ir problēma un izaicinājums, kas, visticamāk, būs jārisina aprīlī vai maijā, jo Latvijā ir apmēram 11 000 Krievijas pensionāru, kas pensijas saņem Latvijā caur Valsts sociālā atbalsta aģentūru, kam Krievija atsūta līdzekļus pensijām.

Līdz šim Krievijas puse savas saistības ir pildījusi, maksājumi ir veikti līdz maijam. "Maijā skatīsimies, kas notiks ar šiem 11 000 pensionāriem un kā Krievija pildīs savas saistības. Vēl var būt situācija, ka Krievijas rublim, ar ko tiek maksāta pensija, vairs nav nekādas dižās vērtības," stāstīja Eglītis, piebilstot, ka ar līdzīgu situāciju saskaras arī igauņi.

Ja notiks kādas problēmas ar Krievijas pensiju saņemšanu Latvijā, iespējamie risinājumi "būs valdības lēmums", teica Eglītis, uzsverot, ka LM ies uz valdību ar ziņojumu par scenārijiem, ko Latvijai darīt, ja iestāsies situācija, kad Krievija vairs nemaksās pensijas Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem.

Jau ziņots, ka 24. februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!