Šā gada pirmajā pusē Latvijā populārākās cigaretes bijušas "L&M" un "Wall Street", veidojot attiecīgi 13,1% un 13,04% no kopējā realizēto cigarešu apjoma, liecina Valsts ieņēmumu dienesta Akcīzes preču pārvaldes apkopotā informācija.
Salīdzinot ar pagājušo gadu, "L&M" tirgus daļa ir būtiski palielinājusies, jo pagājušā gada nogalē šīs cigaretes nebija pat pirmajā trijniekā. Savukārt pagājušā gada tirgus līderes "Wall Street" tirgus daļa ir nedaudz samazinājusies - pērn tā veidoja 14,3% tirgus.

Šogad pirmo sešu mēnešu laikā trešās populārākās Latvijā bijušas "Red&White", aizņemot 12,07% cigarešu tirgus, tām ar 11,92% seko "Monte Carlo", kas pērn ar 12,7% bija trešās populārākās cigaretes.

Savukārt piektās populārākās cigaretes ar 11,18% šogad pirmajā pusē bija cigaretes "Elita", kas pērn ar 13,5% ieņēma otro vietu. Šīm cigaretēm ar 8,53% seko "Bond", ar 5,14% - "Winston", ar 4,43% - "Malboro", ar 2,53% - "Klaipēda" un ar 2,42% - "Barclay".

No tabakas izstrādājumu ražotājiem un importētājiem pusgadā vislielākos ieņēmumus guvusi kompānija "Philips Morris Latvia", kas aizņem 45,85% tirgus. Kompānijas tirgus daļa, salīdzinot ar pagājušā gada beigām, kad bija tikai 18,6%, šogad ir strauji kāpusi.

Savukārt pagājušā gada līdere Latvijas lielākā tabakas ražotāja "Scandinavian Tobaaco" (iepriekšējais nosaukums "House of Prince") šogad pirmajā pusē ar saviem ražojumiem un importa cigaretēm aizņēma 32,24%, lai gan pagājušā gada beigās tai bija 49,4% tirgus.

Trešais lielākais tabakas izstrādājumu realizētājs Latvijā šogad bija "JTI Marketing and Sale", aizņemot 17,13% tirgus, kam ar 1,67% seko "Tobacco Land" un ar 0,98% - "Tabakas nams grupa". Vēl tabakas izstrādājumu lielāko realizētāju vidū šogad ir "Makra tabaka", "Greis", "Juriga", "Rasta 1" un "Guizelo&peters".

2003.gada pirmajā pusē kopumā Latvijā realizēti 100 miljoni paciņu cigarešu kas ir par aptuveni 9% jeb 10 miljoniem paciņu mazāk nekā pērnā gada pirmajā pusgadā. Tajā skaitā šogad pirmajā pusē realizēti 29,88 miljoni Latvijā ražotu cigarešu paciņu, kas ir par 8% mazāk nekā pērn šajā laikā, un 69,1 miljons importēto cigarešu paciņu, kas ir par 9,35% mazāk nekā pērn šajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!