Foto: LETA

Labklājības ministrijas valsts sekretāra amatā piekritusi strādāt pašreizējā Konkurences padomes priekšsēdētāja Ieva Jaunzeme, informēja LM.

Jaunzeme kopš 2006. gada līdz šim brīdim pilda Konkurences padomes priekšsēdētājas pienākumus.

Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) pauž gandarījumu, ka .Jaunzeme ir piekritusi "strādāt šajā nebūt ne vieglajā amatā un laikā". "Situācijā, kad sagaidāmi jauni izaicinājumi, kas saistīti ar sociālās apdrošināšanas sistēmas stabilitātes nodrošināšanu, reformām sociālās palīdzības sistēmā un nodarbinātības politikas pilnveidošanu, Jaunzemes kandidatūra būs liels ieguvums ministrijai un nozarei kopumā," paudusi ministre.

Jaunzeme karjeru valsts pārvaldē uzsāka tieši Labklājības ministrijā, turpinot to Latvijas Darba devēju konfederācijā, Ekonomikas ministrijā un Konkurences padomē.
Jaunzeme jaunajā amatā darbu varētu uzsākt ar 15. februāri, bet pirms tam par viņas apstiprināšanu LM valsts sekretāra amatā lems Ministru Kabinets.

Jau ziņots, ka valdība pagājušajā nedēļā nolēma atbrīvot no Labklājības ministrijas valsts sekretāra amata atlūgumu iesniegušo Ringoldu Beinaroviču.

Beinarovičs skaidroja, ka "astoņi labklājības nozarē nostrādātie gadi ir pietiekami ilgs laiks, lai pieņemtu jaunus izaicinājumus un apliecinātu sevi citā virzienā". "Jau pagājušā gada nogalē esmu saņēmis vairākus darba piedāvājumus, kurus šobrīd rūpīgi izvērtēju," atzinis Beinarovičs.
Beinarovičs LM valsts sekretāra amatā ir kopš 2008.gada 25.februāra. No 2004.gada janvāra līdz 2008.gada februārim viņš bija Nodarbinātības valsts aģentūras direktors. No 1994. līdz 2004.gadam Beinarovičs strādājis izglītības sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!