Foto: F64
Drīzumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) iekļūt varēs tikai pa dienesta ieeju, iespējas iekļūt LNB cilvēkiem ar kustību traucējumiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem vēl tiek precizētas, pastāstīja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Šīs un citas izmaiņas nepieciešamas saistībā ar atsevišķu LNB telpu pielāgošanu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē vajadzībām.

"Atsevišķas izmaiņas LNB darbībā laikā būs, taču tās neietekmēs pakalpojumu sniegšanu," uzsvēra Zilberts, piebilsot, ka bibliotēkas darba laiki nemainīsies.

Dienesta ieeja ir no Valguma ielas puses. Pašlaik gan vēl konkrēts šo pārmaiņu datums tiek precizēts, tāpat kā informācija par iespējām iekļūt LNB cilvēkiem ar kustību traucējumiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem.

"Pagaidām tiek plānots, ka cilvēki ar kustību traucējumiem un vecāki ar bērnu ratiņiem varēs iekļūt bibliotēkā pa galveno ieeju, kur ir iespējams piekļūt ar ratiņiem," sacīja LNB pārstāvis.

Viņš paskaidroja, ka, sistēma varētu būt tāda, ka šīs personas caur pirmo stāvu apsardze pavadīs līdz dienesta ieejas pusei, kur būs lasītāju garderobe un reģistratūra un no kurienes varēs nokļūt arī augšējo stāvu lasītavās. Cilvēkiem ar kustību traucējumiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem pirms tam būs jāzvana uz reģistratūtu un jāpiesakās.

Atrašanās vietu uz Latvijas prezidentūras ES Padomē laiku mainīs arī vairākas lasītavas. Turpmāk 1., Mezonīna un 2. stāvā esošās bibliotēkas lasītavas un pakalpojumi būs pieejami šādās vietās: garderobe, mantu glabātava, kā arī reģistratūra atradīsies 1.stāvā pie dienesta ieejas, LNB Atbalsta biedrība - Mezonīnā, telpā M47.

LNB 3.stāvā turpmāk atradīsies Periodikas lasītava, Uzziņu un informācijas centrs, Humanitāro un sociālo zinātņu lasītava un Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava; savukārt uz 4.stāvu pārcelsies Krātuves izsniegšanas punkts, Starpbibliotēku abonements, Starptautiskais starpbibliotēku abonements, ISSN, ISBN un ISMN.

Šo pārcelšanos laiki vēl tiek precizēti.

Zilberts arī norādīja, ka drošības pasākumu dēļ, kas saistīti ar Latvijas prezidentūru ES Padomē, bibliotēkas apmeklējums individuālo un grupu ekskursiju ietvaros būs iespējams, tikai uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Viņš arī uzsvēra, ka šīs ir būtiskākās izmaiņas, bet par visām aktualitātēm LNB centīsies savlaicīgi informēt gan mājaslapā, gan sociālajos tīklos, gan ar mediju starpniecību, kā arī bibliotēkā ar dažādiem uzrakstiem un norādēm.

Latvija būs ES prezidējošā valsts no nākamā gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!