Latvijas Nacionālā opera (LNO) šogad samazinās darbinieku atalgojumu vēl par 10%. Tam jau piekrituši 280 LNO darbinieki, portālu "Delfi" informēja operas pārstāve Inga Vasiļjeva.

Nacionālā opera pašlaik pārrunā ar visiem LNO dienestiem un arodbiedrībām dažādus variantus LNO tālākajā darbībā, ņemot vēra finansējuma samazinājumu.

Šogad valsts dotācija, salīdzinot ar 2009.gada dotāciju, ir samazināta par 12%. Ņemot vērā ekonomiskos apstākļus LNO prognozē ieņēmumu samazināšanās visās LNO ieņēmumu pozīcijās - biļešu ieņēmumi, telpu noma, ziedojumi u.c. Lai sabalansētu LNO budžetu un nepieļautu parādu veidošanos gada beigās, LNO administrācija samazina visām LNO struktūrvienību darbinieku atalgojumu vienlīdzīgi - par 10%.

LNO piešķirtā valsts dotācija šogad ir 3 700 000 latu, kas ir par 12% mazāks kā 2009.gadā un par 35 % mazāks nekā 2008.gadā. Pie šāda valsts finansējuma apmēra LNO ir izstrādājusi 2010.gadā bezdeficīta budžetu. Kā vienu no izdevumu samazināšanas pasākumiem LNO 2010.gada budžets paredz LNO darbinieku atalgojuma samazināšanu par 10% (2009.gadā vidēji algas tika samazinātas par 23%), informēja LNO.

LNO vadība jau šobrīd ir saņēmusi no vairāk kā 280 LNO darbinieku piekrišanu atalgojuma samazināšanai.

Visus 2010.gada māksliniecisko plānus LNO grasās realizēt, pateicoties LNO sponsoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!