Daļa Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) daļa darbinieku ir iebiedēti un visi tiek iedalīti pašreizējās KNAB vadītāja pienākumu izpildītājas Jutas Strīķes "cilvēkos, kas ir labie, bet pārējie - sliktie", trešdien telekompānijai "Latvijas neatkarīgā televīzija" (LNT) apgalvoja kāda bijusī KNAB darbiniece, kura vēlējusies palikt anonīma.
Bijusī biroja darbiniece stāstīja, ka KNAB darbinieki baidās par savu vietu.

Pēc viņas stāstītā, birojā esot bijušas runas, ka KNAB tiek gaidīts kāds iesniegums par Ministru prezidentu Induli Emsi (ZZS), uz kura pamata viņu varētu izsaukt uz pratināšanu un, iespējams, atstādināt no ieņemamā amata.

Anonīmā informācijas sniedzēja LNT arī norādīja, ka izteikti draudi par atlaišanu no amata, ja viņa neparakstīs atbalsta vēstuli Strīķei pēc iepriekšējās valdības krišanas. Draudēts arī "piespēlēt" narkotiskas vielas.

Šādu informāciju noliedz KNAB preses pārstāve Diāna Kurpniece, kura norādīja, ka atbalsta vēstule Strīķei tapusi bez biroja vadītājas ziņas. Turklāt, kā norādīja Kurpniece, ja kāds ir saņēmis draudus, viņam jāvēršas prokuratūrā, jo draudi saskaņā ar krimināllikumu ir noziedzīgs nodarījums.

Savukārt, runājot par Emsi, Kurpniece informēja, ka birojs tikai pārbaudījis Ministru prezidenta ienākumu deklarāciju un neviena cita pārbaude neesot uzsākta.

Kā LNT informēja premjera padomnieks Viesturs Silenieks (ZZS), Emsis par bijušās KNAB darbinieces apgalvojumiem neesot informēts, bet cer, ka tos izvērtēs jaunais KNAB vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!