Komerciālās televīzijas – LNT un TV5 uzskata, ka Satiksmes ministrijas (SM) lēmums piešķirt dotācijas LTV un LR no LVRTC ieņēmumiem rada negodīgas konkurences situāciju, teikts LNT un TV5 izplatītajā paziņojumā.
LVRTC visām komerciālajām televīzijas raidorganizācijām piedāvā paaugstināt samaksu par televīzijas pārraidīšanas pakalpojumiem sākot ar 2009.gadu, un komerctelevīzijas uzskata, ka šādā veidā valsts televīzija tiks atbalstīta uz komerciālo kanālu rēķina.

Komerctelevīzijas uzskata, ka šāds "Satiksmes ministrijas lēmums ir ne tikai nekorekts, attiecībā uz komerciālajām raidorganizācijām, kuras tāpat, kā jebkurš cits komersants, ir pakļauts finansiālās krīzes ietekmei, bet tas ir arī tiešs Eiropas konvencijas par godīgu konkurenci pārkāpums".

LNT un TV5 piedāvā Satiksmes ministrijai "atteikties no netaisnīgā lēmuma attiecībā pret komerciālajām televīzijas raidorganizācijām, uz mūsu rēķina, piešķirot dotācijas sabiedriskajai televīzijai un radio 1,4 miljonu latu apmērā".

Ja valdība nepiekritīs atteikties no sava lēmuma, televīzijas kanāli LNT un TV5 lūgs Satiksmes ministrijai piešķirt dotācijas komerciālajiem televīzijas kanāliem 2009.gadā tādā pat apmērā, kādu paredzēts piešķirt sabiedriskajām raidorganizācijām, tādā veidā nodrošinot godīgu konkurenci, pretējā gadījumā televīzijas vērsīsies Eiropas Padomē par godīgu konkurenci ar lūgumu noteikt Latvijas valdībai pilnībā pārtraukt sabiedriskās televīzijas finansēšanu, vai pārtraukt komerciālās reklāmas translāciju LTV1 un LTV7.

SM rosināja 2009. gadā palielināt tās pārziņā esošās LVRTC kapitālsabiedrības maksājumu par valsts kapitāla daļu izmantošanu un no saņemtajām dividendēm piešķirt LTV un Latvijas Radio finansējumu aptuveni 1,4 miljonu latu apmērā. LVRTC maksājumi par valsts kapitāldaļu izmantošanu, kas saskaņā ar neseno valdības lēmumu, ir paaugstināti līdz 50 % no kopējās izmaksājamo dividenžu summas, tiks vēl palielināti par LTV un LR finansēšanai nepieciešamo summu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!