Foto: LETA

Pretēji trešdien izteiktajai gatavībai nolikt deputāta mandātu Valdis Kalnozols (ZZS) ceturtdien paudis apņemšanos tomēr nepamest Saeimu, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Kalnozols raidījumam sacījis, ka tomēr mēģinās izvairīties no mandāta nolikšanas. Viņš cerot panākt mierizlīgumu, lai iespējami ātri tiesvedību varētu izbeigt.

"Ja panāk vienošanos, tad es, kā saka, atgriežos Saeimas atpakaļ darbā," teica Kalnozols. Vaicāts, vai runa ir par vienošanos tiesvedībā, deputāts norādīja: "Mums ir vairākos jautājumos jāpanāk vienošanās." Atbildot uz jautājumu, ar ko, viņš teica, ka "tas ir ģimenes jautājums".

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis atbalsta Kalnozola cīņu par savu taisnību, norādot, ka būtu muļķīgi to nedarīt. Brigmanis neuzskata, ka deputāta rīcība kaitē partijai.

"Aboslūti nē. Absolūti nē. Es domāju, ka tādi sīkumi mūsu elektorātam ir pilnīgi vienaldzīgi. Viņi skatās uz daudz lielākām lietām, vai mūsu valdība atbalstīs zemniekus, vai atbalstīs pensionārus, vai skolotāji iegūs algas. Man vispār šķiet, ka ap to Kalnozolu visa tā epopeja, ažiotāža ir pārāk liela sacelta. Teikšu tā: pārāk liels gods," secināja Brigmanis.
Kalnozola lietu nākamnedēļ izskatīs Saeimas Mandātu un ētikas komisija. Tad arī pats Kalnozols sola ieviest lielāku skaidrību par savu nākotni parlamentā.

Jau vēstīts, ka Saeima saņēmusi tiesas lūgumu izdot Kalnozolu tiesāšanai procesā, kurā viņš ir apsūdzēts par vieglu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu. Par Kalnozola lēmumu nolikt parlamenta deputāta mandātu uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku trešdien informēja Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!