Foto: LETA
Rīgā noticis vēl viens mežacūku uzbrukums un smagi sakosts suns, trešdien vēsta raidījums "LNT Ziņas sešos".

Arī šis gadījums noticis Juglā, kur mežacūkas pēdējos mēnešos manītas visai bieži. Pēc saķeršanās ar mežacūku smagi cietis suns, bet mājdzīvnieka saimniece Aleta tikusi cauri ar pamatīgu izbīli, vēsta raidījums. Suns esot meties saimnieci aizstāvēt, un viņu pēc incidenta nācies nogādāt pie vetārsta.

Īsi pēc notikušā suņa saimniece raidījumam stāstīja, ka viņa kopusi savu piemājas dārziņu, kad pēkšņi esot sācis strauji tuvoties mežonīgs kuilis. "Suns redzēja, ka meža cūka skrien uz manu pusi, un viņš metās mani aizstāvēt. Man pat balss ir aizkritusi, kā es kliedzu, lai tas kuilis liek mierā manu suni," stāstīja Aleta.

Sieviete izsauca pašvaldības policiju, kas fiksēja notikušo. Apkārtnes iedzīvotāji norāda, ka viņu māju apkārtne ir vienos cūku rakumos. Vietējo iedzīvotāju aplēses liecina, ka apkārtnē mitinoties vismaz 19 mežacūkas.

Jau ziņots, ka Rīgas dome amatpersonas trešdien lēma veidot īpašu komisiju, kas meklēs risinājumu mežacūku problēmai.

Tas nav pirmais mežacūku uzbrukums cilvēkiem un citām dzīvām būtnēm. Turpat Juglā nesen kādai sievietei, kas bija devusies pastaigā ar suni, uzbrukusi mežacūka. Dzīvnieks uzbrucis sunim un sācis ar to cīnīties. Arī šajā gadījumā sunim bijusi vajadzīga vetārsta palīdzība, turklāt klīnikā teikts, ka nedēļas laikā šis esot trešais suns, kurš cietis no mežacūkas uzbrukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!