Foto: LETA

Politiķei Regīnai Ločmelei-Luņovai (S) pērn bija parādsaistības 133 886 eiro apmērā, liecina viņas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datubāzē pieejamā amatpersonas deklarācija par 2014.gadu.

Viņas parādsaistības nedaudz sarukušas, jo, sākot darbu parlamentā, pērn novembrī Ločmele-Luņova bija deklarējusi parādsaistības 135 231 eiro apmērā.

Saskaņā ar deklarācijas datiem politiķes ienākumi pērn bija 5662 eiro. Par darbu Saeimā Ločmele-Luņova saņēma algu 4626 eiro, bet vēl 443 eiro - no Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas, kur viņa ir pasniedzēja. Tāpat viņa saņēma 136 eiro pabalstu, 40 eiro honorāru no AS "Cits medijs" un 45 eiro no "Arodbiedrību koordinācijas centra". Vēl 370 eiro Ločmele-Luņova deklarēja kā algu, par ieņēmumu avotu minot pati sevi.

Ločmelei-Luņovai nepieder nekustamie īpašumi vai transportlīdzekļi, liecina viņas deklarācijas.

Kā ziņots, Ločmele-Luņova nolēmusi nolikt Saeimas deputāta mandātu saistībā ar lietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Prokuratūra pagaidām nolēmusi nelūgt Saeimai atļauju sākt kriminālvajāšanu pret viņu un lietu nosūtījusi atpakaļ Finanšu policijas pārvaldei izmeklēšanas turpināšanai. Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka informēja, ka 16.aprīlī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā no Finanšu policijas pārvaldes kriminālvajāšanas sākšanai saņemts kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā organizētā grupā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu pret 33 aizdomās turētajiem. Par izvairīšanos no nodokļu nomaksas aizdomās tiek turētas 22 uzņēmumu amatpersonas. Nenomaksāto nodokļu apmērs ir 753 808 eiro.

Konstatējot kriminālprocesā nepilnības, bez kuru novēršanas nav iespējams sākt kriminālvajāšanu Kriminālprocesa likumā paredzētajā termiņā pret divām personām, tai skaitā pret aizdomās turēto Ločmeli-Luņovu, tika izdalīts kriminālprocess atsevišķā lietvedībā, kas tiks nosūtīts Finanšu policijas pārvaldei izmeklēšanas turpināšanai.

Ločmele-Luņova iepriekš izplatīja paziņojumu, kurā pauž viedokli, ka inkriminētais noziegums ir meli un ir to gatava pierādīt kā pašā prokuratūrā, tā arī jebkuras tiesas priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!