Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S), kura turēta aizdomās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, iespējams, iesaistīta kriminālprocesā par 22 uzņēmumu izvairīšanos no nodokļu nomaksas un naudas "atmazgāšanu".

Komentējot to, kādā lietā iesaistīta deputāte, Valsts ieņēmumu dienestā (VID) vērš portāla "Delfi" uzmanību uz paziņojumu par to, ka Finanšu policijas pārvalde Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi kriminālprocesu par 22 uzņēmumu izvairīšanos no 753,8 tūkstošu eiro pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas un 3,6 miljonu eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā.

Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret 33 personām.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka uzņēmumu grupējums nepilna pusotra gada garumā izvairījās no PVN maksājumu nomaksas, izmantojot nepatiesas informācijas saturošus darījumu apliecinošus dokumentus, radīja šķietamu priekšstatu, ka minētie darījumi izmantoti saimnieciskās darbības nodrošināšanai, iepriekš skaidroja VID.

Saskaņā ar dienesta sniegto informāciju fiktīvo darījumu ķēdē tika iesaistīti vairāk nekā 70 gan reāli strādājošu, gan fiktīvu uzņēmumu. Reāli strādājošie uzņēmumi darbojās dažādās sfērās, piemēram, reklāmas nozarē, apsardzes pakalpojumu sniegšanā, kafijas biznesā, veica celtniecības un remonta darbus, sniedza noliktavu pakalpojumus, nodarbojās ar medikamentu tirdzniecību, biznesa konsultāciju sniegšanu.

Kandidējot uz Saeimu, Ločmele-Luņova kā darbavietu norādījusi SIA "Rīgas namu pārvaldnieks". Pirms tam viņa vadīja apsardzes kompāniju "Jaguārs".

"Lursoft" informācija liecina, ka Ločmele-Luņova bijusi valdes locekle vairākos uzņēmumos, tostarp SIA "Apsardzes centrs Jaguārs" no 2003.gada janvāra līdz 2008.gada aprīlim.

Atbilstoši VID datubāzes datiem, šā gada aprīļa sākumā VID administrēto nodokļu (nodevu) parāds uzņēmumam bija 253 tūkstošu eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka Ločmelei-Luņovai noteikts aizdomās turamā statuss kādā krimināllietā.

Deputāte iepriekš informēja, ka  prokuratūrā nodota krimināllieta, kurā Ločmeles-Luņovas iepriekšējais liecinieka statuss pirms trim nedēļām ticis nomainīts uz aizdomās turētā statusu.

Pēc viņas teiktā, apsūdzības esot meli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!