Foto: LETA

Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S), kura turēta aizdomās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nolēmusi nolikt Saeimas deputāta mandātu.

To viņa paziņojusi savā "Facebook" kontā, atzīstot, ka šis lēmums nav viegls.

Pēdējie notikumi liek pieņemt šādu lēmumu, un tas ietekmēs partijas "Saskaņa" frakcijas darbu atlikušajā Saeimas pilnvaru laikā, bet, jo īpaši, darbu tuvākajos mēnešos, skaidro deputāte.

Saeimā gaidāmi ļoti svarīgi balsojumi, lai domātu tikai par savu mandātu un atņemtu "Saskaņai", iespējams, izšķirošo balsi, ievēlot valstij svarīgas amatpersonas, piemēram, ģenerālprokuroru, Augstākās tiesas priekšsēdētāju un svarīgākais - Valsts prezidentu, uzsver Ločmele-Luņova.

Lai partijas biedri izturētu "gaidāmo cīņu", kā arī aizstāvētu savu vēlētāju intereses vienā no atbildīgākajiem šī Saeimas sasaukuma periodiem, deputāte nolēmusi nolikt mandātu.

Ločmele-Luņova arī pauž pārliecību, ka "turpmāk viss būs labi", un sola turpināt darbību biedrībā "Zolitūde 21.11.", kas plāno izdot grāmatu par Zolitūdes traģēdiju.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem Ločmeles-Luņovas vietu Saeimā varētu ieņemt Igors Zujevs, kurš jau iepriekš bijis deputāts gan 10., gan 11. Saeimas laikā.

Jau vēstīts, ka Ločmelei-Luņovai noteikts aizdomās turamā statuss kādā krimināllietā. Iespējams, deputāte iesaistīta kriminālprocesā par 22 uzņēmumu izvairīšanos no 753,8 tūkstošu eiro pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas un 3,6 miljonu eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā.

Ločmele-Luņova iepriekš informēja, ka  prokuratūrā nodota krimināllieta, kurā Ločmeles-Luņovas iepriekšējais liecinieka statuss pirms trim nedēļām ticis nomainīts uz aizdomās turētā statusu.

Pēc viņas teiktā, apsūdzības esot meli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!