Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par dienesta automašīnas nomas līguma slēgšanu ar 150 latu naudas sodu sodījis Rīgas brīvostas pārvaldes šefu Leonīdu Loginovu, portāls "Delfi" uzzināja KNAB.

2011.gadā Loginovs, noslēdzot automašīnas nomas līgumu ar Rīgas brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietnieku Aigaru Pečaku, ļāva viņam lietot auto personīgajām vajadzībām. KNAB pērn uzsāka lietvedību un atklāja, ka Loginovs, šādi rīkojoties, ir pārkāpis likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", jo viņš kā pilnvarota valsts amatpersona pieņēma lēmumu par valsts vai pašvaldības mantas nodošanu lietošanā pretēji likumam.

KNAB konstatēja, ka Loginovs 2011.gada 3.februārī ar Rīgas Brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietnieku Pečaku noslēdzis automašīnas nomas līgumu, ar kuru Pečaks ieguva tiesības dienesta automašīnu "Volvo XC 60" lietot darba vajadzībām, ārpus darba un personīgajām vajadzībām, kā arī ar 2011.gada 28.septembra rīkojumu noteica, ka Pečakam dienesta automašīnu atļauts lietot Latvijas Republikas teritorijā bez atsevišķa rīkojuma izdošanas, kā arī personiskām vajadzībām – braucieniem no darbavietas uz dzīvesvietu un no dzīvesvietas uz darbavietu. Minētais rīkojums paredz, ka automašīnai "Volvo XC 60" degvielas norma mēnesī netiek noteikta un automašīnas stāvvieta ārpus darba laika ir Pečaka dzīvesvietā.

Tādējādi Loginovs ir pārkāpis likumu, uzskata KNAB. Pieņemot lēmumu par Loginova saukšanu pie administratīvās atbildības, KNAB ņēma vērā izdarītā pārkāpuma raksturu, pārkāpēja vainas pakāpi un mantisko stāvokli.

KNAB konstatēja, ka Loginovs līdz lēmuma pieņemšanas brīdim par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normu neievērošanu nav saukts pie administratīvās atbildības. KNAB nolēma Loginovu sodīt ar naudas sodu 150 latu apjomā.

Loginovs lēmumu apstrīdēja KNAB priekšniekam Vjačeslavam Strelčenokam, kurš 2012.gada 1.novembrī sākotnējo lēmumu atstāja negrozītu. Loginovs KNAB priekšnieka lēmumu pārsūdzēja Talsu rajona tiesā, kura 20.februārī KNAB lēmumu atstāja negrozītu un sūdzību noraidīja. Tad Loginovs iesniedza apelācijas sūdzību Kurzemes apgabaltiesā, kura 2013.gada 23.maijā Talsu rajona tiesas spriedumu atstāja negrozītu, bet apelācijas sūdzību noraidīja. Spriedums vairs nav pārsūdzams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!