Foto: F64
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītāja amatam virzītais informācijas tehnoloģiju (IT) nozares ilggadējs pārstāvis Valdis Lokenbahs jaunā amata saistīšanu ar atbalstu partijai "Jaunais laiks" (JL) dēvē par raganu medībām.

Lokenbahs, kura kandidatūru otrdien atbalstīja valdība, žurnālistiem teica, ka Latvija ir maza valsts un viņš pazīstot daudzus.

Sākotnēji, lūgts komentēt virzīšanu SPRK vadītāja amatam un saistību ar JL, viņš norādīja, ka uz šādu jautājumu ir "fantastiski grūti atbildēt". "Dzīvojam ļoti specifiskā zemē, šeit ir šausmīgi maz iedzīvotāju," teica Lokenbahs un piebilda, ka pazīstot visus, kas šodien sēdēja valdības sēžu zālē.

Viņš pazīstot arī Ventspils mēru Aivaru Lembergu un Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli, bet tagad, viņaprāt, sākas raganu medības.

Lokenbahs teica, ka neviens viņu neesot pierunājis pieteikties SPRK vadītāja amatam un viņš neesot par to runājis ar JL pārstāvjiem, lai gan ir ar partiju saistīts. Lēmums esot bijis diezgan spontāns - viņš esot ieraudzījis šādas iespējas.

Nākamais SPRK vadītājs, kurš gan vēl jāapstiprina Saeimai, stāstīja, ka dzīve attīstās kā cikls un līdzīgi bijis arī viņam. Proti, savulaik viņš jau esot strādājis valsts iestādē un tagad vēloties vēlreiz mēģināt strādāt valsts darbā, ņemot vērā pieredzi un zināšanas.

Atbildot uz jautājumu, vai viņa virzīšanā nav nostrādājis politiskais faktors, viņš teica: "Ļoti ceru, ka nē."

Lokenbahs atgādināja, ka savulaik sponsorējis JL, jo likusies interesanta tā attīstība. Viņš neesot partijas biedrs, savukārt darbošanos partijas ētikas komisijā viņš esot apturējis, jo to paredz likums.

Kā ziņots, SPRK padomes locekļa amatam tiek virzīts Rolands Irklis, kurš arī saistīts ar ekonomikas ministra Arta Kampara pārstāvēto "Vienotību". Irklis ir partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valdes loceklis un 10.Saeimas vēlēšanās startēja no "Vienotības" saraksta, kā arī 2009.gadā no PS saraksta kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Viņš strādājis par juristu vairākos uzņēmumos, arī Latvijas Bankā, bet kopš pērnā gada decembra strādā kā individuāli praktizējošs zvērināts advokāts.

Regulatora padomes locekļa amatam tiek virzīts arī Andris Aniņš, kura dzīvesgājuma apraksts liecina, ka viņš beidzis Ventspils augstskolu, savulaik strādājis Ventspils domē kā Finanšu nodaļas galvenais speciālists, kopš 2005.gada strādā Aivara Lemberga bērniem Līgai un Anrijam Lembergiem daļēji piederošajā SIA "LSF Holdings" un SIA "LSF Trans" kā finanšu analītiķis un finanšu direktors, kopš 2007.gada ir SIA "Assets Developments" valdes priekšsēdētājs, kopš 2010.gada - SIA "Solveris" valdes loceklis.

Konkursā uz SPRK padomes locekļa amatu izvēlēts arī pašreizējās SPRK padomes loceklis Gints Zeltiņš, kurš iepriekš strādājis dažādās bankās, arī Rīgas sabiedrisko pakalpojumu regulatorā.

Vēl tiek virzīta Inese Ikstena, kura strādājusi vairākās ministrijās. Viņa bijusi Sadarbības projektu nodaļas vadītājas vietniece Eiropas Savienības un starptautisko lietu departamentā Finanšu ministrijā, Projektu departamenta direktores vietniece Bērnu un ģimenes lietu ministrijā, Uzraudzības nodaļas vadītāja Eiropas fondu departamentā Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvades lietās sekretariātā, strādājusi Eiropas Komisijas ģenerāldirektorātā, kā arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā.

Valdība otrdien atbalstīja visus kandidātus, bet par viņu apstiprināšanu vēl jālemj Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!