Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Aleksejs Loskutovs Administratīvajā rajona tiesā iesniedzis pieteikumu, kurā apstrīd Ministru prezidenta Aigara Kalvīša pret viņu ierosināto disciplinārlietu un izteikto rājienu, portālu "Delfi" informēja KNAB.
Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Kalvītis ņems vērā Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ierosinājumu un KNAB vadītājam Aleksejam Loskutovam izteica rājienu par Valsts kontroles konstatētajiem pārkāpumiem KNAB.

Kalvītis žurnālistiem iepriekš sacīja, ka atzīst savu kļūdu iepriekšējā valdības lēmuma nepietiekamā izskaidrošanā, taču joprojām savu viedokli par Loskutovu nav mainījis. Atvainoties Loskutovam premjers neplāno.

Premjers uzsvēra, ka respektē Saeimas viedokli šajā jautājumā un valdība pildīs Saeimas uzdoto par jaunas pārbaudes veikšanu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija Loskutovam rosina piemērot rājienu.

Saeimas Juridiskā komisija iepriekš vienbalsīgi nolēma nodot atpakaļ izskatīšanai valdībā jautājumu par Loskutova atbrīvošanu no amata, kā arī uzdot valdībai veikt papildus pārbaudi šajā jautājumā.

24. septembrī ministru prezidents Aigars Kalvītis atstādināja no amata KNAB priekšnieku Alekseju Loskutovu un ierosināja pret viņu disciplinārlietu. Atstādināšanas pamats ir Valsts kontroles revīzijā par KNAB darbu 2006.gadā, kurā konstatēti ilgstoši pārkāpumi operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā.

Savukārt Loskutovs pārkāpumus noliedz. Viņš lūdzis ģenerālprokuroru Jāni Maizīti izvērtēt premjera iespējamo atrašanos interešu konfliktā, jo KNAB atklājis pārkāpumus Kalvīša vadītās Tautas partijas priekšvēlēšanu tēriņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!