Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs joprojām uzskata, ka biroja Izziņas nodaļas priekšnieks Ilmārs Bode nav cienīgs būt biroja amatpersona.
Kā ziņots, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa otrdien apmierināja Bodes prasību par viņa atjaunošanu amatā.

Loskutovs sacīja, ka "mums būs jāpilda tiesas spriedums", lai gan pašlaik to neesot iespējams fiziski izdarīt, jo Bode joprojām slimojot.

KNAB priekšnieks arī atzina, ka spriedums tiks vēl vērtēts. Viņš piebilda, ka neviens neapstrīd un nav arī apstrīdēts fakts, ka Bode darbā bija psihotropo vielu reibumā un lietoja spēku pret saviem kolēģiem, kuri viņam centušies palīdzēt.

Pats Bode pēc tam centies panākt krimināllietas ierosināšanu pret šiem darbiniekiem, lūdzot to izdarīt Ģenerālprokuratūrai.

"Rezumējot visus apstākļus, joprojām palieku pie viedokļa, ka Bode nav cienīgs nest KNAB amatpersonas vārdu," sacīja Loskutovs.

Jau ziņots, ka tiesa atzina par spēkā neesošu KNAB priekšnieka 2.marta rīkojumu par Bodes atstādināšanu no darba pienākumu pildīšanas un 11.aprīļa rīkojumu par disciplināra soda piemērošanu, ar kuru Bode tika atbrīvots no darba birojā.

Tiesa otrdien, pasludinot sprieduma rezolutīvo daļu, uzdeva KNAB Izziņas nodaļas priekšnieka amatā atjaunot Bodi un izmaksāt viņam kompensāciju 3684 latus, kas būtu vidējā izpeļņa par laika periodu no 2. līdz 7.martam un no 22.marta līdz 21.jūnijam.

Tiesa pilnu sprieduma tekstu sagatavos trešdien, pēc kā KNAB sola arī izvērtēt, vai šo lēmumu pārsūdzēs. KNAB uzdots arī atmaksāt 217 latus - tiesas izdevumus.

Tiesa Bodes iesniegto prasību apmierināja tikai daļēji.

Bode pēc sprieduma pasludināšanas sacīja, ka viņš vēl nevar pilnībā komentēt šodien pasludināto spriedumu, taču ir apmierināts. Viņš arī nezināja, kad varēs atgriezties darbā, jo "šādus jautājumus izlemj ārsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!