Atstādinātais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs plāno tiesā apstrīdēt vairākus premjera Aigara Kalvīša pieņemtos lēmumus. Sarunā ar portālu "Delfi" Loskutovs norādīja, ka darīs visu, lai sevi aizstāvētu.
Atstādinātais KNAB vadītāja tuvākajā laikā plāno vērsties tiesā.

Loskutovs apšaubīja izveidoto komisiju darbu, kuru pienākums bija izvērtēt viņa darbības. "Mērķis bija no manis atbrīvoties," uzskata atstādinātais KNAB vadītājs. "Šī valdība parādīja, ka ignorē tiesiskās normas un sabiedrības viedokli," norādīja Loskutovs.

Pagaidām par valdības lēmumu viņš ir uzzinājis tikai no masu medijiem. Tāpēc viņš ir gatavs turpināt darbu KNAB līdz galīgajam Saeimas lēmumam.

Vērtējot paveikto, Loskutovs uzsvēra, ka kopš 2004.gada 27.maija, kad viņš kļuva par biroja vadītāju, ir paveikts ļoti daudz. Jautāts par viņa pēcteci, Loskutovs norādīja, ka nav informēts par kandidātiem, "domāju, ka mani par to neinformēs."

Ja arī Saeimas vairākums lems par Loskutova atbrīvošanu no amata, arī opozīcijā esošais "Jaunais laiks" (JL) gatavs šo lēmumu apstrīdēt Satversmes tiesā, norādīja frakcijas konsultante Laila Timrota.

JL ir pārliecināts, ka koalīcijai nav pamatotu argumentu Loskutova atbrīvošanai, turklāt, "premjers Aigars Kalvītis nonācis šķietamā interešu konfliktā, kā Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs mudinot no amata atbrīvot amatpersonu, kas lēmusi atstāt spēkā TP iepriekš uzlikto sodu par priekšvēlēšanu tēriņu limitu pārsniegšanu".

Jau ziņots, ka valdība otrdien slēgtā sēdē nolēma atbalstīt KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata. Galīgais lēmums būs jāpieņem Saeimai, kas varētu notikt tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!