Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs pārsūdzējis Ministru prezidenta Aigara Kalvīša rīkojumu par viņa atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas, portālu "Delfi" informēja KNAB.
Loskutovs ceturtdien vērsies Administratīvā rajona tiesā, pārsūdzot premjera rīkojumu par atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas.

KNAB vadītājs vērsis tiesas uzmanību uz to, ka Kalvītis pieļāvis vairākus būtiskus normatīvo aktu pārkāpumus un, izdodot rīkojumu, rīkojies ārpus savas kompetences, kā arī neievēroja rīkojuma izdošanas formu un procesuālo kārtību.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Kalvītis, kura pārraudzībā atrodas KNAB, pret Loskutovu ierosināja disciplinārlietu, un atstādināja no amata. Loskutova atstādināšanas pamats ir Valsts kontroles revīzijā par KNAB darbu 2006.gadā, kurā konstatēti ilgstoši pārkāpumi operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā. Valdība otrdien slēgtā sēdē nolēma atbalstīt Loskutova atbrīvošanu no amata. Galīgais lēmums būs jāpieņem Saeimai, kas varētu notikt tuvākajā laikā.

Pret Loskutova atstādināšanu ceturtdien pie Saeimas ēkas protestēja vairāki tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!