Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs Administratīvajā rajona tiesā pārsūdzējis Ministru prezidenta Aigara Kalvīša rīkojumu par piemēroto disciplinārsodu - rājienu, portālu "Delfi" Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.
Prasību tiesā KNAB vadītājs iesniedzis aizvadītajā nedēļā.

Kurpniece portālam "Delfi" stāstīja, ka KNAB vadītājs uzskata – sods viņam piemērots nepamatoti, un ir pārkāpta disciplinārlietu ierosināšanas kārtība un Loskutova cilvēktiesības, proti, tiesības uz aizstāvību.

Premjers Loskutovam izteica rājienu par Ministru prezidenta rīkojuma nepildīšanu laikus, kā arī pārmetis nolaidīgu amata pienākumu pildīšanu.

Kalvītis disciplinārlietu par Loskutova rīcību ierosināja martā.

Loskutovs bija pieņēmis lēmumu disciplināri sodīt Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Ilmāru Bodi un pazemināt viņu amatā. Savukārt Kalvītis kā KNAB pārraugs pēc Bodes sūdzības saņemšanas Loskutova lēmumu atcēla.

Premjers uzskata, ka Loskutovs izdevis rīkojumu disciplināri sodīt KNAB darbinieku, neievērojot disciplinārlietas ierosināšanas, izskatīšanas un disciplinārsoda piemērošanas kārtību, tāpēc Loskutova rīkojums atzīstams par prettiesisku un atceļamu.

Loskutovs, uzskatot, ka tas jādara premjeram, laikus Bodi nav atjaunojis Izmeklēšanas nodaļas vadītāja amatā. Par to viņš disciplināri sodīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!