Ministru prezidenta Aigara Kalvīša lēmums no amata atstādināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju pats Aleksandrs Loskutovs LNT raidījumā "900 sekundes" saistīja ar bijušā politiķa Andra Šķēles un un Ventspils mēra Aivara Lemberga interesēm.
Loskutovs raidījumā uzsvēra, ka viņa atstādināšana varētu būt atriebība par veiksmīgu KNAB darbu. Loskutovs gan norādīja, ka nevar spriest, vai viņa atstādināšanā ir ieinteresēts tieši premjers, viņš pieļāva, ka ar to saistīts Šķēle un Lembergs.

Raidījumā Loskutovs informēja, ka iepriekš Lembergs aicinājis neatbrīvot no darba bijušo KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Ilmāru Bodi, kurš par smagiem pārkāpumiem atbrīvots no amata.

Pagaidām Loskutovs nav saņēmis oficiālu informāciju par viņa atstādināšanu. KNAB vadītājs otrdien grasās ierasties darbā.

Sarunā ar portālu "Delfi" Loskutovs iepriekš pauda izbrīnu par premjera lēmumu. Viņš norādīja, ka līdz šim no Valsts kontroles saņēmis tikai pozitīvus atzinumus ar ieteikumiem kā pilnveidot līdzekļu uzskaiti.

Jau ziņots, ka premjers pirmdien atstādināja Loskutovu no amata uz izmeklēšanas laiku pēc Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā 2006.gadā. Detalizētākas ziņas par pārkāpumu būtību netiek sniegtas, jo operatīvo līdzekļu izlietojums ir slepena informācija. Pēc Kalvīša teiktā, šādi pārkāpumi KNAB bijuši vairāku gadu garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!