Uz izmeklēšanas laiku no amata atstādinātais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Aleksejs Loskutovs turpina pildīt amata pienākumus.
"Katru dienu eju uz darbu un turpinu strādāt," sacīja Loskutovs, norādot, ka dokumentus gan lielākoties paraksta par KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāju ieceltais KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks.

Loskutovs norādīja, ka pagaidām viņš ir saņēmis tikai Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) parakstītu rezolūciju, kas adresēta Valsts kancelejas vadītājai Guntai Veismanei un kurā teikts, ka pret Loskutovu ierosināta disciplinārlieta un līdz tās izmeklēšanas procesa beigām KNAB priekšnieks tiek atstādināts no amata pienākumu izpildes.

Saskaņā ar parakstīto rezolūciju disciplinārlietas izmeklēšanai Valsts civildienesta pārvaldes vadībā izveidota izmeklēšanas komisija, kuras sastāvā iekļauti pārstāvji no Valsts kancelejas, Tieslietu, Iekšlietu un Aizsardzības ministrijām, kā arī no Ģenerālprokuratūras.

Loskutovs pieļāva iespēju, ka viņa atstādināšana veikta politiskā spiediena rezultātā, bet Valsts kontrole, iespējams, izmantota kā instruments atstādināšanai. "KNAB ir veicis daudzas un dažādas darbības saistībā ar korupcijas apkarošanu, par pārkāpumiem daudzi ir sodīti un daudziem šāda manis atstādināšana varētu būt izdevīga," sacīja Loskutovs.

Kalvītis, kura pārraudzībā atrodas KNAB, pirmdien pret Loskutovu ierosināja disciplinārlietu, un līdz izmeklēšanas beigām viņš atstādināts no amata.

Valsts kontroles revīzijā par KNAB darbu 2006.gadā konstatēti ilgstoši pārkāpumi operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!