Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša rīcība ir kļuvusi neadekvāta un tāpēc viņa nomaiņa ir "visai reāla", laikrakstam "Dienas Bizness" atzinis Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (V).

Vilnīša rīcību, atbrīvojot no darba KNAB priekšnieka vietnieku Alvi Vilku, "varu vērtēt vienīgi kā prettiesisku", laikrakstam atzinis Loskutovs. Viņaprāt, "šobrīd notiekošais ļoti lielā mērā atgādina personīgu izrēķināšanos ar Vilku, turklāt izskatās, ka Vilnītis saprot, ka viņam pašam KNAB vadītāja amatā vairs nav palicis daudz laika, tāpēc arī vēl cenšas steigšus realizēt savas vēlmes".

"Vilnīša nomaiņa ir visai reāla, jo viņa rīcība nu jau ir kļuvusi neadekvāta," pauda deputāts.

Savukārt risinājumu, atbrīvojot no amata visus trīs konfliktējošos KNAB vadītājus, Loskutovs uzskata par nepieņemamu. "Jāsaprot, ka, atbrīvojot visus trīs šos cilvēkus, tiktu sperts solis pretī KNAB darba vājināšanai. Un tieši to vēlas cilvēki, kas panāca Vilnīša iecelšanu KNAB vadītāja amatā," sacījis Loskutovs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Vilnītis nolēma atbrīvot savu vietnieku Vilku no amata, taču oficiāli to neatklāj, aizbildinoties ar iespēju šo lēmumu pārsūdzēt. Vilks no amata atbrīvots saistībā ar disciplinārlietu, kas bija ierosināta par nepabeigtu Eiropas Savienības (ES) PHARE programmas projektu. Nu jau bijušais KNAB šefa vietnieks portālam "Delfi" pastāstīja, ka piektdienas rītā viņš saņēmis ziņu no biroja, ka KNAB priekšnieks Vilnītis izdevis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu – atbrīvošanu no amata. Vilks portālam "Delfi" uzsvēra, ka viņš šo Vilnīša lēmumu noteikti pārsūdzēs.

Iepriekš šīs lietas ietvaros Vilks bija atstādināts, lai KNAB "izvērtētu iespējamos pārkāpumus Vilka rīcībā, nolaidīgi pildot savus pienākumus, viņa iespējamo ilgstošu bezdarbību un maldinošās informācijas sniegšanu saistībā ar 2006. gadā sākto un nepabeigto PHARE programmas līdzfinansēto projektu KNAB integrētās informācijas sistēmas un lokālās datubāzes izstrādei", vēstīja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga. Vilks portālam "Delfi" pastāstīja, ka Vilnītis iepriekš šai sakarā vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu, taču tas tika atteikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!