Šajās dienās uz Saules virsmas plosās magnētiskās vētras, kas ietekmē Zemes elektromagnētisko lauku. Palielinās ultravioletais starojums, kas iespaido laika apstākļus un cilvēku veselību, sacīja astronoms Ivars Šmigls.
Šāda veida Saules aktivitātes notiekot ik pēc vienpadsmit gadiem. Šajā laikā visu procesu norise kļūst daudz intensīvāka un dinamiskāka, tas negatīvi iespaido cilvēkus, kuri slimo ar dažādām sirds un nervu slimībām, palielinās dažādi nelaimes gadījumi, kā arī negatīvi tiek iespaidoti dažādi sociālie procesi, sacīja astronoms.

Rīdzinieki pagaidām lielo karstumu panes diezgan pacietīgi. Ātrās medicīniskās palīdzības izsaukumu skaits Rīgā karstuma izraisītajās dienās, salīdzinot ar citām, nav palielinājies, informēja ātrās medicīniskās palīdzības dienestā.

Kā ziņots, meteorologi prognozē, ka šī diena būs viskarstākā šajā periodā. Turklāt šodien prognozētais 4., īpaši nelabvēlīgais, laika tips ir saistīts pamatā ar sutīgu laiku, kad gaiss ir ne tikai karsts, bet arī pietiekoši mitrs, kā tas parasti ir tad, kad tuvojas pērkona negaiss. Kā ziņo Hidrometeoroloģiskais dienests, arī rīt saglabāsies karsts laiks. Rīt dažviet Latvijā gaisa temperatūra var sasniegt +32 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!