Latvijas Pirmās partijas (LPP) Rīgas domes frakcija aicina pilsētas mēru Aivaru Aksenoku un izpilddirektoru Ēriku Škaparu nesaskaņot kārtējās geju un lesbiešu parādes rīkošanu Rīgas centrā, jo nevēlas pieļaut sabiedrības šķelšanos, informēja LPP preses sekretārs Edgars Vaikulis.
Vicemērs, mācītājs Almers Ludviks uzsver, ka "nevēršas pret šiem cilvēkiem personiski un nosoda agresijas izpausmes pret jebkuru cilvēku, tāpēc ir gatavs atkal aicināt visus kristiešu nevis protestēt, bet pulcēties kopīgā aizlūgumā par kristīgas ģimenes vērtību sargāšanu. Viņam arī nav saprotamas geju un lesbiešu prasības, lai viņi netiktu vērtēti kā atšķirīgi, bet paši grib uzsvērt savu citādību".

"Kā redzējām pagājušajā gadā, tad vienīgais geju un lesbiešu gājiena rezultāts bija sašķelta sabiedrība. Lielākais paradokss bija tas, ka pieprasot iecietību un toleranci pret sevi, geju un lesbiešu atbalstītāji demonstrēja klaju neiecietību pret citu viedokli. Latvijas kristīgā baznīca un Latvijas Pirmā partija tika apsaukāti par homofobiem, lai gan mēs pulcējāmies tikai un vienīgi uz miermīlīgu dievkalpojumu Doma baznīcā", norāda Ludviks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!