Latvijas Pirmās partijas (LPP) priekšvēlēšanu reklāmas kampaņas veidotājs reklāmas aģentūra "Zoom" ir viena no kompānijām, kurām "Latvijas Krājbankas" ("Krājbanka") bijusī vadība šā gada sākumā pārskaitījusi simtiem tūkstošus latu, raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA).
Pārskaitījums veikts bez dokumentāra apliecinājuma kā priekšapmaksa par reklāmas pakalpojumiem. Bijušais "Krājbankas" prezidents Arnolds Laksa ievēlēts Saeimā no LPP saraksta, kura izvirzījusi viņa kandidatūru finansu ministra amatam.

2001.gada sākuma "Krājbankas" reklāmas un mārketinga aktivitātēm ir pārskaitīti 522 tūkstoši latu, par kuru izlietojumu neparādās nekāda dokumentācija - attiecīgi līgumi, nodošanas un pieņemšanas akti. Pagājušajā nedēļā sasauktajā ārkārtas sēdē "Krājbankas" padome konstatēja, ka bankas bijusī vadība ar prezidentu Arnoldu Laksu priekšgalā šā gada sākumā ir veikusi ievērojamas priekšapmaksas par reklāmas pakalpojumiem. Padome ir uzdevusi veikt iekšējo auditu, lai noskaidrotu, kur šie līdzekļi ir pazuduši, vēsta NRA.

Kā laikrakstam atzina Krājbankas padomes priekšsēdētājs Ģirts Rungainis, tieši aģentūrai "Zoom" no "Krājbankas" līdzekļiem šāgada sākumā kā priekšapmaksa ir pārskaitīti vairāk nekā 200 000 latu, kuru tālākais izlietojums nav zināms.

"Iespējams, tieši šī nauda ir pamatā Latvijas Pirmās partijas vērienīgajai reklāmas kampaņai," atzina Rungainis. Pirmā partija oficiāli uzrāda, ka priekšvēlēšanu reklāmai kopumā iztērējusi 528 025 latus.

Komentējot NRA publicētās ziņas, Arnolds Laksa aģentūrai LETA norādīja, ka laikrakstā minētā informācija ir izdomāta.

Laksa norādīja, ka viņš gan vēl neesot iepazinies ar publikāciju, tomēr norādīja, ka bankā vairākas reizes gadā tiek veikti auditi. Banku pārbaudot gan vietējie, gan starptautiskie auditori, un pat 1000 latus bez pavaddokumentiem nevienam neesot iespējams pārskaitīt, sacīja Laksa.

Nauda reklāmas aģentūrai "Zoom", kuras klients ir gan banka, gan LPP, esot pārskaitīta pagājušajā gadā. Laksa norādīja, ka arī jaunā bankas vadība reklāmas aģentūrai maksājusi naudu jau desmit mēnešus. "Vai es, pagājušajā gadā, maksājot "Zoom", varēju iedomāties par šogad gaidāmajām vēlēšanām," retoriski vaicāja Laksa.

Bijušais "Krājbankas" prezidents atzīmēja, ka NRA kā "Ventspils mēra Aivara Lemberga avīze turpina uzbrukt vēl tad, kad cīņa jau zaudēta". Lembergs pašlaik jūtot, ka nevarēs izveidot sev paklausīgu valdību, tāpēc tiek publicēti šādi apmelojumi, skaidroja Laksa.

LPP pārstāvis norādīja, ka pieļauj iespēju NRA par šo rakstu sūdzēt tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!