Foto: LETA
Šlesera reformu partijas LPP/LC pārstāvji trešdien neizrādīja vēlēšanos komentēt sava partijas biedra un valdes locekļa, bijušā iekšlietu ministra un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Dzintara Jaundžeikara aizturēšanu.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks vien uzsvēra, ka nekā par aizturēšanu un tās iemesliem nezinot, savukārt cits partijas pārstāvis Vjačeslavs Stepaņenko atzina, ka par Jaundžeikara aizturēšanu esot informēts, tomēr, kāpēc tas izdarīts, nemācēja teikt.

LPP/LC preses sekretārs Ģirts Dripe pastāstīja, ka pēdējā gada laikā Jaundžeikars partijas aktivitātēs iesaistījies visai maz un kontakti ar viņu uzturēti reti. Dripe līdz vēlam vakaram tā arī partijas viedokli par šo gadījumu nesniedza un vēlāk nebija sazvanāms. Paša Jaundžeikara telefons bija izslēgts.

Kā ziņots, Jaundžeikara aizturēšanu šorīt veikuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki, tomēr pats birojs informāciju plaši nekomentē.

Kā sacīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, ņemot vērā publiskoto informāciju, KNAB apstiprina kādas bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu "tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un kas atzīts par slepenu".

Līdz ar to plašāku informāciju par iespējamo noziedzīgo nodarījumu un izmeklēšanas virzību KNAB nav tiesīgs izpaust, piebilda KNAB preses pārstāvis.

Tikmēr publiskajā telpā izskanējušas divas Jaundžeikara aizturēšanas versijas - viena, ka viņš nopludinājis informāciju "oligarhu lietā", bet otra saistīta ar piesegpasēm, par kurām politiķis pērn, būdams Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs, izrādīja lielu interesi.

Jaundžeikars bijis AS "Limbažu piens" valdes priekšsēdētājs, vadījis Latvijas Piensaimnieku centrālo savienību.

Politisko karjeru viņš sācis 2001.gadā, kandidējot Limbažu rajona Vidrižu pagasta padomes vēlēšanās no saraksta "Mēs - pagastam", bet 2002.gadā startēja 8.Saeimas vēlēšanās no Latvijas Pirmās partijas saraksta.

2004.gadā Jaundžeikars tika ievēlēts par Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas priekšsēdētāju. 2005.gadā viņš tika iecelts iekšlietu ministra amatā Aigara Kalvīša (TP) valdībā.

2006.gadā Jaundžeikars iecelts par Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!