Foto: F64
Partija LPP/LC iesniegusi Saeimā priekšlikumu samazināt PVN likmi tūrisma nozarē līdz 10%, lūdzot to izskatīt jau ceturtdienas Saeimas plenārsēdē, tādejādi apsteidzot Tautas partiju (TP), kura par šādu ieceri runā jau vairākas nedēļas.

LPP/LC norāda, ka šis priekšlikums saskan ar partijas konsekvento nostāju šajā jautājumā, jo, jau izskatot šā gada budžetu, LPP/LC izteica priekšlikumu samazināt PVN tūrisma nozarei. "Toreiz šī iniciatīva neatrada dzirdīgas ausis," norāda LPP/LC.

LPP/LC pauž gandarījumu, ka arī premjers Valdis Dombrovskis (JL) pozitīvi novērtējis iespēju samazināt PVN tūrisma nozarei. LPP/LC cer, ka premjers un valdošā koalīcija šajā jautājumā ieturēs "tikpat valstisku nostāju, kādu LPP/LC demonstrēja balsojumā par pilnvarojumu valdības sadarbībai ar SVF".

Jau vēstīts, ka par nepieciešamību samazināt pašreiz 21% apmērā noteikto PVN tūrismam un vairākām citām nozarēm jau vairākas nedēļas runā Tautas partija un tās līderis Andris Šķēle. Šonedēļ koalīcijas padomē valdošās partijas vienojās par atbalstu TP idejai samazināt PVN viesnīcām, bet pagaidām nemainīt nodokli citās TP piedāvātajās nozarēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!