Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien pēc LPP/LC un Tautas partijas (TP) deputātu prasības nolēma tomēr iekļaut nākamās otrdienas darba kārtībā jautājumu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu viesu izmitināšanas pakalpojumiem.

Deputāte Karina Pētersone (LPP/LC) otrdien komisijas sēdē uzstāja, ka jautājums jāiekļauj jau šīsdienas vai vismaz nākamās sēdes darbakārtībā. Šo priekšlikumu atbalstīja arī deputāts Kārlis Leiškalns (TP), norādot, ka viņam nav saistošs tas, ko "pieci cilvēki lemj Baltajā zālē". "Marinēšanai nav nozīmes. Šis jautājums karājas gaisā kā Damokla zobens," pauda Leiškalns.

Savukārt komisijas vadītājs Guntis Bērziņš (JL) iebilda pret jautājuma iekļaušanu šajā vai nākamajā komisijas sēdē, uzsverot, ka nepieciešams vispirms koalīcijā par to vienoties, saņemt Ekonomikas ministrijas atzinumu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka jautājums par PVN samazināšanu jau vairākas nedēļas koalīcijas darba kārtībā tiek atlikts, par ko sašutusi koalīcijā ietilpstošā TP, kas plāno šī jautājuma turpmāku virzību nodrošināt arī ar opozīcijas balsīm. Partijas piedāvā samazināt PVN tūrisma nozarei no 21% līdz 10%. Finanšu ministrija savulaik aplēsusi, ka tas radīs valstij aptuveni septiņu miljonu latu lielus zaudējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!