LPP/LC: garīgs uzplaukums un jauna lidosta

Partija LPP/LC ar saviem sarakstiem startē visās lielākajās Latvijas pilsētās un daudzos jaunveidojamajos novados. LPP/LC, galvenokārt, startē atsevišķi ar savas partijas sarakstiem, izņemot Jūrmalu, kur izveidots kopīgs saraksts ar Latvijas Zemnieku savienību un Kristīgi demokrātisko savienību.

Atšķirībā no citām partijām LPP/LC pašvaldību vēlēšanās startē salīdzinoši daudz vairāk uzņēmēju, arī partijas programmās dažādās pilsētās liels uzsvars ir uz uzņēmējdarbības vides attīstīšanu, jaunu darbavietu radīšanu un birokrātijas mazināšanu. Tāpat LPP/LC sarakstos startē arī dažādu citu profesiju pārstāvji, tostarp mediķi, skolotāji, ir arī kāds mācītājs un  spēļu automātu kazino vadītājs.

Programmās dominē LPP/LC kopējās idejas par ģimenes un kristīgo vērtību nostiprināšanu sabiedrībā, par sabiedrības vienotību un garīgu uzplaukumu. Līdzās tam LPP/LC programmās dažādās pašvaldībās atrodami arī drosmīgi solījumi samazināt vidējo bezdarbu līdz 5 vai 6%, kā arī saglabāt un palielināt par 30% nozīmīgākos sociālos pabalstus (veselības aprūpei un dzīvokļa uzturēšanai) pensionāriem, invalīdiem, ģimenēm ar bērniem, saglabājot visus bezmaksas pakalpojumu veidus. Vientuļiem pensionāriem LPP/LC dažviet sola piešķirt dzīvokļu pabalstu ne mazāk kā 22 latus mēnesī apkures sezonas laikā. Savukārt, piemēram, Daugavpilī LPP/LC sola realizēt lidostas attīstības projektu.

LPP/LC sarakstu līderi un potenciālie mēru amatu kandidāti lielākajās pilsētās: Daugavpilī – pašreizējā domes priekšsēdētāja Rita Strode; Jūrmalas apvienotā saraksta līderis – Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Andrejs Kondratjuks; Valmierā – 36.arodvidusskolas direktors Guntars Bilsēns; Rēzeknē – domes sociālās aprūpes pārvaldes vadītāja Jeļena Laškova; Liepājā –  AS "Liepājas papīrs" prezidents Jānis Vilnītis; Ventspilī - Ventspils komercdarbības atbalsta centra valdes priekšsēdētāja Inese Grigoruka; Jelgavā - Rīgas Brīvostas pārvaldes priekšsēdētāja vietnieks Dainis Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!